Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Καθαρή νίκη 3-0 του Απόλλωνα Καλαμάτας επί του Γ.Σ Λύκαια Μεγαλόπολης

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΣΠΕΠ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΥΤΣΚΙΔΗ

ΚΑΘΑΡΗ νίκη πρόκριση για την ομάδα του Απόλλωνα Καλαμάτας στο Κύπελλο βόλεϊ της ΕΣΠΕΠ, με 3-0 επί του Γ.Σ Λύκαια Μεγαλόπολης. Το ματς έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό της παραλίας και προσέφερε αρκετό θέαμα στους 80-100 περίπου φιλάθλους.
Η νίκη των γυναικών του Μπάμπη Μυτσκίδη αδιαμφισβήτητη, αφού ο μεν Απόλλωνας είναι «στημένος» σε γερές βάσεις, γεμάτος έμπειρες αθλήτριες με παραστάσεις σε αγώνες εθνικών κατηγοριών, έχοντας ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στην Β΄ Εθνική.
Από την άλλη, η δυναμική των Λύκαιων δεν ήταν ισάξια, παρότι φέτος παρουσιάζονται ενισχυμένα, στην πλειοψηφία του ωστόσο αποτελούνται από νεαρές αθλήτριες με λιγότερες εμπειρίες. Στον πάγκο έχουν τον Άρη Μακρόπουλο και στο ρόστερ ξεχωρίζει η παρουσία της πασαδόρου Κατερίνας Φωτεινάκη που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Α2 με τα χρώματα του Μεσσηνιακού, ακολουθούν Βαλτεσηνιώτη και Μακροπούλου οι οποίες σε αρκετά σημεία του αγώνα κράτησαν, όπως λέμε, τη σημαία ψηλά!
Η διαφορά των δυο ομάδων στο πρώτο σετ ήταν χαοτική… Ο Απόλλωνας έκανε κυριολεκτικά περίπατο απέναντι στα Λύκαια που αδυνατούσαν να βγάλουν υποδοχή… Η εικόνα στο δεύτερο σετ άλλαξε, η διαφορά παρέμενε αισθητή, ωστόσο τα tip του Άρη Μαρκόπουλου προς τις παίκτριές του ήταν να μην σταματούν να κυνηγούν την μπάλα και αρκετές ήταν οι φορές που είχαν αποτέλεσμα! Ο Απόλλωνας έπαιξε λιγότερο πιεστικά, έχοντας προφανώς επηρεαστεί από τον κακό ρυθμό του πρώτου σετ, είχε σταματήσει να πιέζει στο σέρβις και αρκετά ήσαν τα ατομικά λάθη που κράτησαν μικρή τη διαφορά στο σκορ. Κάπου εκεί βεβαίως, η εμπειρία και οι οδηγίες του Μπάμπη Μυτσκίδη οδήγησαν σε ψυχολογική ανάταση με τις παίκτριες του να αυξάνουν ξανά ταχύτητα…
Το τρίτο σετ είχε καλύτερο ρυθμό και περισσότερες δύσκολες φάσεις.
Ο Απόλλωνας ήταν σε επιφυλακή και παρότι σε κάποια σημεία του παιχνιδιού αδράνησε χάνοντας ρυθμό, με τα Λύκαια να τσιμπούν βαθμούς ελπίζοντας σε ένα σετ… Η νίκη όμως δεν άργησε να έρθει και ήταν ξεκάθαρη, αφού το πρόσωπο που έδειξε ο Απόλλωνας ήταν σαφώς ανώτερο από του αντιπάλου του, τόσο σε επίπεδο εμπειρίας, όσο δυναμικής και λύσεων…
Επόμενος αγώνας Κυπέλλου θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου. Στην επόμενη φάση εισέρχονται στην «κούρσα» και ομάδες της Α2 Εθνικής.


Η εξέλιξη του παιχνιδιού
Με σερί της Ιωσηφίδου στο σέρβις πήρε χαλαρό προβάδισμα στο πρώτο σετ ο Απόλλωνας με 10-0 λόγω και της αδυναμίας των Λύκαιων Μεγαλόπολης στην υποδοχή.
Δια χειρός Δημητρακοπούλου η πρώτη καλή επίθεση στο παιχνίδι για τα Λύκαια, με την ακραία να ξεφεύγει από το μπλοκ της Καραχάλιου (11-2). Επανάληψη σε σέρβις έδειξε ο ρέφερι λόγω …κομφετί και χαρτιού που λίγοι φανατικοί φίλαθλοι του Απόλλωνα πέταξαν εντός τάραφλεξ. (15-2). Αβίαστα το 15-3 από την Κοτσώρη με την Καραχάλιου να περνά στο σέρβις όπου έμεινε έως το 20-3! Η Φωτεινάκη (π)αιφνιδίασε την άμυνα του Απόλλωνα με βαθιά πάσα, στη δεύτερη μπαλιά 20-4. Μπλοκ της Ιωσηφίδη στην Μακροπούλου (23-6). Το σετ έκλεισε η Κοτσώρη σε 25-6.
● Η εικόνα στο δεύτερο σετ άλλαξε. Το σκορ πήγε πόντο πόντο μέχρι το 4-3 με αρκετά άουτ σε σέρβις και επίθεση. Η Κουτσουροπούλου «είπε όχι» στην Μεταξά μπλοκάροντας σταθερά για το 5-3 και αμέσως μετά σε πρώτο χρόνο πήρε έναν ακόμη πόντο για τον Απόλλωνα 6-3. Στην επόμενη φάση άτυχη ήταν η Κωνσταντίνα Βαλτεσηνιώτη των Λύκαιων, η οποία αποχώρησε προσωρινά τραυματίας (καθώς επανήλθε στο επόμενο σετ) στη θέση της πέρασε η Παπαγγελή. Στο μεταξύ η Μακροπούλου, βρήκε καλά τη μπάλα και πήρε τον πόντο (6-4).
(6-5, 9-5). Μπλόκ της Καρακύκλα στην Κουτσουροπούλου 9-6. (9-7, 11-8). Καθαρά στη διαγώνιο σημάδεψε η Καραχάλιου για το 12-8.
(12-10, 16-13). Σερί της Καραχάλιου στο σέρβις έως το 21-13.
(22-14, 24-14). Το σετ έκλεισε σε 25-15.
● Στο τρίτο σετ, με την Ιωσηφίδου και πάλι στο σέρβις έως το 4-1 αφού τα Λύκαια αδρανούσαν στην άμυνα. Η Μακροπούλου τελείωσε όμορφα την επιθετική της ενέργεια για το 4-2 και λίγο αργότερα με μια «τάπα» και ένα καλό καρφί πήρε το 6-4 και 6-5, αντίστοιχα. Η Κουτσουροπούλου «μίλησε» δις και σε πρώτο χρόνο ανέβασε τη διαφορά στο 10-6. (11-7, 13-9). Ωραίο πρώτο χρόνο από την Αργυροπούλου για το 14-10 και αμέσως μετά για το 14-11. Μετά το ωραίο μπλοκ της Μακροπούλου στην Καραχάλιου (15-14).

Πρώτη φορά μπροστά στο σκορ σε ολάκερο το παιχνίδι, πέρασαν τα Λύκαια με την υπόδειξη του ρέφερι σε ένα μπλοκ άουτ (15-16), η Καραχάλιου ισοφάρισε αμέσως μετά και η Νιάρχου στο σέρβις σημάδεψε φιλέ (16-17). Ξανά ισοφάρισε η Καραχάλιου σε 17-17.
Δυο ακόμη ισοφαρίσεις σε 18-18 και 19-19, με μια σωστή επιλογή της νεαρής Θεώνης Μπούνα σε άουτ. Δυστοκία των Κουτσουροπούλου και Αντωνοπούλου σε σέρβις και επίθεση, κι ορισμένα ακόμη λάθη στην συνέχεια στην επίθεση έδωσαν πόντους χαράς στα Λύκαια (19-21, 20-21, 21-22). «Τάπα» της Κοτσώρη στην Μακροπούλου ισοφάρισε εκ νέου το ματς 23-23. -Τεχνικό ταιμ άουτ Μεγαλόπολης -. Άουτ στην Δημητρακοπούλου έδειξε ο ρέφερι κ. Τσουμελέας, γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες από τον πάγκο της Μεγαλόπολης (24-23). Μπλοκ της Δημητρακοπούλου στην Κουτσουροπούλου με την τελευταία να στέλνει άουτ σε ντουμπλάζ τη μπάλα, νέα ισοφάριση (24-24). «Έσπασε» το μπλοκ της Δημητρακοπούλου η Καραχάλιου για το 25-24 και η Κουτσουροπούλου με πλασέ σε πρώτο χρόνο ξεγέλασε την άμυνα των αντιπάλων κλείνοντας το σετ σε 26-24, χαρίζοντας στην ομάδα της τη νίκη πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού!
● Διαιτητής: Ηλ. Τσουμελέας. Σημειωτής: Ολγ. Βλαχούλη.
Τα σετ: 25-6, 25-15, 26-24.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Καραχάλιου, Ιωσηφίδη, Κουτσουροπούλου Καπόγλη, Αντωνοπούλου, Κοτσώρη, Μπούνα (λ)/ Καζάκη (λ), Καραγλάνη, Νιάρχου, Κουφού, Ταζούδη.
ΛΥΚΑΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Γιαννακοπούλου, Καρακύκλα, Δημητρακοπούλου, Βαλτεσηνιώτη, Φωτεινάκη, Μακροπούλου, Ηλιοπούλου (λ) /Αν. Αργυροπούλου (λ), Πετροπούλου, Μεταξά, Χρ. Αργυροπούλου, Παπαγγελή, Καρβουνιάρη.

Σίσσυ Τριάντου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου