Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 3-1 ΣΕΤ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ IΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ποδαρικό με το δεξί στην Α2 το…
δώρο γενεθλίων για τα 129 χρόνια ύπαρξης!

ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΟ τρόπο έσπασαν το ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 οι παίκτριες του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Το ματς μπορεί να μην ήταν «περίπατος» αλλά να έβγαλε στοιχεία ντέρμπι ειδικά μετά το δεύτερο σετ, παρόλα αυτά οι «πράσινες» υπερασπίστηκαν με δύναμη και πάθος την έδρα τους μην επιτρέποντας στους αξιόλογους, όχι όμως το ίδιο καλούς Ίωνες, να φύγουν με κάτι περισσότερο από …το όνειρο!
Η διαφορά των δυο ομάδων δεν ήταν απλώς στα σημεία, αλλά από τη βάση ως την κορυφή… Η εμπειρία, το δέσιμο, οι ικανότητες και οι πολλές προοπτικές είναι σε άλλο επίπεδο και διαφορετικές ταχύτητες, με τον Μεσσηνιακό να δυσκολεύεται μέσα στα λογικά πλαίσια μιας πρεμιέρας, να μην άγχεται  όμως σε βαθμό …καταστροφικό!

129 χρόνια ύπαρξής γιόρτασε
ο Μεσσηνιακός ΓΣ 1888

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο έφορος βόλεϊ και πρωτεργάτης του τμήματος Χρήστος Ζερίτης, αναφέρθηκε στο γενέθλιο έτος του συλλόγου που πλέον διανύει το 129ο έτος ύπαρξής του και ακολούθως παρουσίασε τις δυο ομάδες: «Σας καλωσορίζουμε στον πρώτο επίσημο φετινό αγώνα της Ομάδος μας. Ελπίζουμε πως και φέτος θα εκπροσωπήσει επάξια τον ιστορικό Σύλλογό μας. Πριν λίγες μέρες (1η Νοεμβρίου) ο Μεσσηνιακός έκλεισε τα 128 χρόνια ύπαρξής του και μπήκε στα 129 κρατώντας ζωντανά, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, τα τέσσερα Τμήματα του. Μέσα στο διάβα των τριών αιώνων στηρίχθηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια, τους αθλητές του, τους φιλάθλους και τους Χορηγούς του. Τους Χορηγούς, των οποίων τις διαφημίσεις βλέπετε και σας καλούμε να τους στηρίξετε όπως και κάθε επιχείρηση που γίνεται Χορηγός σε οποιοδήποτε Σύλλογο.» πριν παρουσιάσει τις αθλήτριες και των δυο ομάδων ο κ. Ζερίτης προέτρεψε τον κόσμο να χειροκροτήσει όλες τις γυναίκες, αθλήτριες, κυρίες τις οποίες προσωπικά ευχαρίστησε: «Σας παρακαλούμε να χειροκροτήσετε τις προσπάθειες των Αθλητριών και των δύο Ομάδων, διότι αυτό αποτελεί έναν Έπαινο προς την Γυναίκα-Αθλήτρια που στηρίζει πολλαπλώς την Φύση της, την Κοινωνία, την Οικογένεια και τον Αθλητισμό. Είναι ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες αυτές της Γυναίκες-Αθλήτριες που ασχολούνται με πλήθος δραστηριοτήτων και έχουν αφιερώσει χιλιάδες προπονητικές ώρες προς χάριν του Βόλεϊ. Κυρίες σας ευχαριστούμε για όλα.»

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο σετ ήταν πραγματικά περίπατος… οι παίκτριες του Μεσσηνιακού με την Σουρή στο σέρβις και τις Σκλήρη και Δεδούση στην επίθεση  πήγε γρήγορα στο 4-1 και 6-2. Δυο απανωτά της Κωνσταντοπούλου για το 8-3. Η Χειλαδάκη έκανε το 11-4 και η Κωνσταντοπούλου ξανά χτύπησε δις (12-4 και 13-4). Διατηρώντας το γρήγορο ρυθμό οι «πράσινες» ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά (17-7, 20-6), την ίδια ώρα που ο κόουτς των Ιώνων προσπαθούσε με αλλαγές να αλλάξει τις ισορροπίες. Το σετ έκλεισε γρήγορα σε 25-8.
● Ωστόσο ο «περίπατος» που θύμιζε το πρώτο σετ δεν είχε καμία σχέση με τη συνέχεια με τους Ίωνες να μπαίνουν καλύτερα και να κουτσουρεύουν τις διαφορές. Μάλιστα πήραν κεφάλι στο σκορ στο 2ο σετ 3-1, τα λάθη όμως δεν σταμάτησαν και αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Μ.Γ.Σ. ισοφαρίζοντας 4-4, 5-5 και 8-8. Ξανά μικρό προβάδισμα για τις φιλοξενούμενες (9-10) με τον Μεσσηνιακό να δείχνει σημάδια χαλάρωσης. Η Χειλαδάκη πίεσε στο σέρβις και ξέφυγε σε 15-13. «Κεραυνός» της Σκλήρη (16-14), «τάπα» της Δεδούση στη Σαραντοπούλου (19-14), βαθιά μπαλιά στη κενή διαγώνιο της Σκλήρη (21-18) κι ένα μπλοκ της Χειλαδάκη ανέβασαν τη διαφορά στο 23-19. Ορισμένα ατομικά λάθη τόσο στην πάσα όσο και στην επίθεση χάρισαν πόντους στους Ίωνες που βρέθηκαν να διεκδικούν το σετ το οποίο «έκλεισε» στο 24-26 υπέρ τους με μια φοβερή φάση στην οποία η Βλατάκη προσπαθούσε να «τρυπώσει» από τα απανωτά μπλοκ του Μ.Γ.Σ. κατορθώνοντάς με πλασέ!
● Μικρή χαρά των Ιώνων στο τρίτο σετ, έως το 1-2 και 5-5 με τον Μεσσηνιακό να περνά γρήγορα μ την Χάσκου στο σέρβις στο +6 (10-6). Δυο λάθη σε πάσα και υποδοχή δώρισαν βαθμούς στις φιλοξενούμενες που πάλευαν να μειώσουν (13-9). Δυο πόντοι από Δεδούση με έναν ωραίο πρώτο χρόνο, κι αμέσως μετά σταθερό μπλοκ στην Γρηγοράτου (17-9). Ανενόχλητη η Σουρή «σφράγισε» το +10 στο σκορ (20-10). Ξανά κάποια ατομικά λάθη των πρασίνων μείωσαν τη διαφορά (20-12, 24-16). Η Βλατάκη ξέφυγε από το μπλοκ 24-17. Το σετ έκλεισε η Σουρή σημαδεύοντας δυνατά πάνω στην Κανάκη, σε 25-18.

● Σκλήρη και Δεδούση πήγαν γρήγορα το σκορ στο 3-0 και η Χάσκου στην επίθεση ανέβασε σε 6-1. Με πλασέ η Χάλαρη μείωσε σε 7-2 (8-4, 10-6). Διαμαρτυρίες, ίσως υπερβολικές, των φιλοξενουμένων αρχικά για επαφή της Κωνσταντοπούλου στο μπλοκ και εν συνεχεία για κάποια ακόμη σφυρίγματα (11-6) είχαν σαν αποτέλεσμα ο ρέφερι κ. Χανδρινός να δείξει κίτρινη κάρτα σε παράγοντα των φιλοξενουμένων.
Ένα μπλοκ της Κωνσταντοπούλου και ένας πρώτος χρόνος της Δεδούση πήγαν το σκορ στο 13-7, η Σκλήρη έβγαλε νοκ άουτ την άμυνα (15-8) και ξανά λίγο αργότερα (18-8). Η Κανάκη μείωσε σε 18-11 και ξανά σε 22-14 με τη Γρηγοράτου να κουτσουρεύει το +9 (23-15). Το σετ έκλεισε σε 25-16 και 3-1 σετ δικαίως υπέρ του Μεσσηνιακού.

● Διαιτητές: Παναγιώτης Χανδρινός, Ηλίας Τσουμελέας
Σημειωτής: Κερασία Μουράτη.
Τα σετ: 25-8,24-26,25-18,25-16
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ 1888: Σκλήρη, Πασσιά, Χειλαδάκη, Σουρή, Κωνσταντοπούλου, Χάσκου, Δεδούση, Σαμπάτη (λ)/ Παυλέα (λ), Μπεσσή, Καραγιάννη, Σακελλαρίου, Μπαξιβανάκη.
ΙΩΝΕΣ (Παν. Μαρίνος): Βλατάκη, Βασιλία, Χάλαρη, Αγγελή, Γρηγοράτου, Μιχελάκη, Μεγαρίτη (λ)/ ΜΙχαηλίδου (λ), Συκική, Μπελεσιώτη, Πολύχου, Σαραντοπούλου, Χαμαλίδο –Κουτσίδου, Κανάκη.

Σίσσυ Τριάντου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου