Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Στόχος η γρήγορη παραμονή και η αγωνιστική «ωρίμανση» των νέων παιδιών

ΩΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΑΝ και μετρά πολλά χρόνια παρουσίας και εμπειρίας στην Α΄ Τοπική, ενώ δηλώνει και κυπελλούχος Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., ο ΑΟ Θουρίας την προηγούμενη τριετία οικειοθελώς δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Φέτος, όμως, επανέρχεται στα μεγάλα σαλόνια και βάζει στόχο την παραμονή του, έχοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της εφετινής κούρσας…
Στο τιμόνι επί σειρά ετών βρίσκεται ο έμπειρος Νίκος Μπαλόπουλος, ένας μπασκετάνθρωπος με εμπειρία χρόνων στα παρκέ (και ως παίκτης), που με κοινή φιλοδοξία τη γαλούχηση της νέας γενιάς παικτών μπάσκετ ελπίζει σε θετικά αποτελέσματα στη νέα προσπάθεια.


Με την έναρξη του πρωταθλήματος να πλησιάζει και την προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία –αν και με ορισμένες βασικές δυσκολίες - να κορυφώνεται, άπαντες δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Πρώτος αντίπαλος θα είναι ο Ακάδημος (Σάββατο 5/11, «Τέντα», 20:00) και πρώτος στόχος το ροζ φύλλο!

Ωστόσο ένα από τα βασικά προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα και άμεσα να ξεπεράσει ώστε να επικεντρωθεί στην ουσία - πέραν των επαγγελματικών υποχρεώσεων των αθλητών- είναι η αδικία που έγινε σε βάρος της Θουρίας (όπως επίσης σε Άτλαντα και Ευκλή), από τον Αθλητικό Φορέα που με κάποια κριτήρια της έδωσε μόνον δυο ώρες προπόνησης στο κεντρικό γήπεδο της «Τέντας», την ώρα που Ακάδημος και «Καλαμάτα 80» (ομάδες ίδιας κατηγορίας) έχουν διπλάσιες ώρες. Γεγονός που, όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του Συλλόγου, «μοιράζει» το πρωτάθλημα πριν καν το πρώτο τζάμπολ και την δυνατότητα όλων των ομάδων να δουλέψουν και να εξελιχθούν υπό πραγματικές συνθήκες. Κάτι που ο Σύλλογος έχει εδώ και καιρό επισημάνει στους αρμόδιους φορείς και ευελπιστεί σε ισόνομο και πιο δίκαιο καταμερισμό των ωρών.

Νίκος Μπαλόπουλος: «Ως νεοφώτιστοι…
στόχο έχουμε την παραμονή, αυτό είναι ξεκάθαρο»
Λίγο καιρό πριν το πρώτο τζάμπολ μίλησε στη «Φ» ο προπονητής του Α.Ο. Θουρίας, Νίκος Μπαλόπουλος, υπερτονίζοντας την επιθυμία της ομάδας του να «κρατηθεί» στην κατηγορία -το γρηγορότερο δυνατόν - αλλά και την διάθεσή του στην πορεία να δώσει περισσότερο χρόνο στα νέα παιδιά που βρίσκονται στο "οπλοστάσιό" του, ετοιμάζοντας ουσιαστικά τη νέα γενιά παικτών του Συλλόγου.
«Ως νεοφώτιστοι, παρότι είμαστε ομάδα που ανήκει στην Α΄ Τοπική, στόχο έχουμε την παραμονή, αυτό είναι ξεκάθαρο…» δήλωσε εξ αρχής ο ικανός προπονητής, Νίκος Μπαλόπουλος, στη «Φ» και συνέχισε: «Υπήρξαν κάποια προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας είτε τραυματισμών είτε μικρότερης συμμετοχής κάποιων αθλητών, σημαντικών στις προπονήσεις και σε συνδυασμό με τις λίγες ώρες προπονήσεων που έχουνε στη «Τέντα» κάναμε μεγάλη προσπάθεια.»
Για το πρόγραμμα και τη σειρά με την οποία θα αντιμετωπίσει φέτος τις αντίπαλες ομάδες, ο κ. Μπαλόπουλος δεν μοιάζει να προβληματίζεται: «Δεν αλλάζει πολλά αυτό! Όλοι θα παίξουν με όλους. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ζητώντας σε όλα τα παιχνίδια κάτι θετικό, δηλαδή όσο περισσότερες νίκες!»
Όσο για τις ομάδες με φιλοδοξία ανόδου και πως αυτό διαμορφώνει την εικόνα για το σύνολο του πρωταθλήματος, εξήγησε: «Το πρωτάθλημα θα είναι λίγο πιο ισορροπημένο μετά τον Σπαρτιατικό και την Καλαμάτα 80, που δείχνουν πιο ισχυροί. Όλες οι άλλες ομάδες, λίγο πολύ βρίσκονται στα ίδια επίπεδα, με μικρές αποστάσεις μεταξύ τους οι οποίες μπορεί να καλυφθούν εάν κάποια ομάδα αποδειχθεί σοβαρή και προπονημένη. Η ποιότητα, η δυναμική και φυσικά η στόχοι θα φανούν και καθοριστούν στην πορεία ανάλογα με την σοβαρότητα τους. Για την Θουρία πάντως προτεραιότητα είναι η γρήγορη παραμονή «ώστε στη συνέχεια να παίξουμε με λιγότερο άγχος και καλύτερα και παράλληλα να πάρουν χρόνο και περισσότεροι αθλητές.»

Πάντρεμα παλιών
και νέων προσώπων
Στο ρόστερ γίνεται ένα πάντρεμα παλιών και νέων προσώπων, έμπειρων και νεαρότερων πιο άπειρων αλλά ταλαντούχων αθλητών, όπως παράδειγμα ο 20χρονος Γιάννης Φρόνιμος και ο 17χρονος Χρήστος Γκουμένης. Όλοι μαζί ωστόσο κατορθώνουν να συνθέσουν ένα δυνατό σύνολο που ευελπιστούν να παρουσιάσουν και επί του παρκέ τη νέα σεζόν στην Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Πιο συγκεκριμένα, παλιοί είναι οι: Νίκος Μπαλόπουλος (1), Παναγιώτης Παλαμίδης (1-2), Δημήτρης Λιανός (2-3), Γιάννης Φρόνιμος (2), Γκουμένι Χρήστος (2), Λεωνίδας Αναστασόπουλος (4), Παναγιώτης Παυλής (5), Παναγιώτης Τσαβλής (3-4) και Πέτρος Χριστόπουλος (2).
Νέα πρόσωπα στην ομάδα είναι οι Σταύρος Μουραφέτης (4-5), Καλτσώνης Βασίλης (5), Βασίλης Ζάγουρας (3-4), Γρηγόρης Λιανός (4), Δημήρης Σίσιου (2-3), Βλάσσης Βασιλακόπουλος (2) και  Χαράλαμπος Κουρκουτάς (1-2).


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου