Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α. Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ «COCA-COLA CUP»

«Φονικά Καζανάκια», Ανάγωγοι και R.C. μπαίνουν στην μάχη!

ΣΤΟΝ Γ΄ ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΑΡΗ ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, ήρθε η ώρα για την τελική φάση του Coca-Cola Cup, το οποίο θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10-11 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του κέντρου αντισφαίρισης στο Ο.Α.Κ.Α.
Από την Μεσσηνία υπενθυμίζουμε πως είχαν προκριθεί οι ομάδες «Φονικά Καζανάκια» (13-15 ετών), Ανάγωγοι (16-17 ετών) και R.C. (18-19 ετών). Οι αγώνες είχαν διεξαχθεί στην Καλαμάτα τα διήμερα 7-8 και 14-15 Δεκεμβρίου στο «Fair-Play».
Τα «Φονικά Καζανάκια» αποτελούνταν από τους Καλύβα, Παπαθεοδώρου, Εξαρχάκο, Φιλίππου, Στραβάκο, Μάραντο, Θεοδωρόπουλο και Δαλκαφούκη.
Στους Ανάγωγους αγωνίστηκαν οι Πούπουζας, Χαρμπίλας, Μουλαβασίλης, Δαβέρος, Μπουρίκας και Μπούνας.
Παρ'ότι ήταν αρκετά μικρότεροι από την ηλικιακή κατηγορία που συμμετείχαν, οι R.C. κατέβηκαν με τους Διονυσόπουλο, Μανωλόπουλο, Γκίζα, Τάφα, Γ. Νίκα, Δ. Νίκα, Αλεξανδρή και Μέτσιο
Οι τρεις παραπάνω ομάδες είχαν κατακτήσει τον τίτλο στις αντίστοιχες ηλικίες τους και πήραν το εισιτήριο για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στην Αθήνα.
Εκεί θα παρευρεθούν οι 36 νικήτριες ομάδες των τριών ηλικιακών κατηγοριών από τα 12 αθλητικά κέντρα στα οποία έλαβε χώρα η διοργάνωση.

Χθες έγινε η κλήρωση
Η κλήρωση των τεσσάρων ομίλων της τελικής φάσης, η οποία θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο κέντρο αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ έγινε χθες στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Οι ομάδες χωρίστηκαν ως εξής:
Α΄ όμιλος: Θεσσαλονίκη, Αχαρναί, Ηράκλειο
Β΄ όμιλος: Ιωάννινα, Άργος, Μαρούσι
Γ΄ όμιλος: Καλαμάτα, Λάρισα, Βάρη
Δ΄ όμιλος: Πάτρα, Βόλος, Ρέντης

Η συνέντευξη Τύπου
Πριν την κλήρωση δόθηκε η συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται το «Coca-Cola Cup». Το παρόν στην συνέντευξη (κείμενο από: sport24.gr) έδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός μαζί με τους υπεύθυνους του τουρνουά.
Άπαντες υπογράμμισαν τη μεγάλη επιτυχία του τουρνουά, αλλά και την βεβαιότητα για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο φινάλε στους τελικούς του ΟΑΚΑ. Ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι στο τουρνουά συμμετείχαν πάνω από 11.500 αθλητές και 1.600 ομάδες. Έτσι οι νέοι έρχονται πιο κοντά στον αθλητισμό και αντιτίθενται στην οπαδική βία»
Από την πλευρά της η Σοφία Κυλίφη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Προϊόντων της Coca-Cοla, επισήμανε την άμεση και ενεργό σχέση της εταιρείας με τον αθλητισμό, αναφέρθηκε στην ιστορία του τουρνουά, που ξεκίνησε σαν ιδέα στο Μεξικό το 1968 και σημείωσε την ενεργή συμμετοχή των νέων που ξεπέρασαν τους 11.500 στην εφετινή διοργάνωση.
Ο Κώστας Σκυλογιάννης, Υπεύθυνος του Προγράμματος του Coca-Cola Cup, δήλωσε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι, που 12.000 έφηβοι έκαναν πράξη τον ενεργό τρόπο ζωής» και πως «μετά τον τρίτο αγωνιστικό χρόνο το Coca-Cola Cup έχει εδραιωθεί σαν το μεγαλύτερο τουρνουά 5Χ5 για εφήβους και το μοναδικό ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Ελλάδα, που είναι απολύτως δωρεάν».

Τα οφέλη
των νικητών
Οι τρεις νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, «Φονικά Καζανάκια» (13-15), «Ανάγωγοι» (16-17) και «R.C.» (18-19) κέρδισαν αρκετά οφέλη κατά το ταξίδι τους στην Αθήνα και συγκεκριμένα:
● Φιλοξενία 1ήμερης διανυκτέρευσης (μόνο για όσες ομάδες έρχονται από την επαρχεία στην Αθήνα).
● Διατροφή (πρωινό και δύο γεύματα)
● Συμμετοχή στους αγώνες της τελικής φάσης
Σημειώνεται πως δεν συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση των ομάδων από και προς την περιοχή διεξαγωγής της τελικής φάσης.

Τα έπαθλα
των νικητών
Η πρωταθλήτρια ομάδα της τελικής φάσης της διοργάνωσης στην ηλικιακή κατηγορία 18-19 κερδίζει ως έπαθλο ένα ταξίδι  σε ποδοσφαιρικό camp μεγάλου Ευρωπαϊκού Συλλόγου και συγκεκριμένα, στην Ρώμη!
Το έπαθλο είναι για όλα τα άτομα της ομάδας (5-8 άτομα), με την προϋπόθεση ότι θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους πριν από την ημερομηνία του εν λόγω ταξιδιού ή εναλλακτικά να έχουν εξασφαλίσει γονική συναίνεση για τη συμμετοχή τους.
Στο έπαθλο των νικητών περιλαμβάνονται τα εξής προνόμια:
● Αεροπορικά εισιτήρια
● Δωρεάν μετακινήσεις στον προορισμό
● Πλήρης διατροφή και διαμονή τουλάχιστον 3 διανυκτερεύσεις
● Συμμετοχή σε ποδοσφαιρική ακαδημία μεγάλου ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού συλλόγου
Οι πρωταθλήτριες ομάδες της τελικής φάσης του Ο.Α.Κ.Α. στις ηλικιακές κατηγορίες 13-15 και 16-17 (μια ανά κατηγορία) κερδίζουν ως έπαθλο τη συμμετοχή των μελών τους σε πενθήμερο ποδοσφαιρικό camp στην Ελλάδα.
Τα οφέλη των νεαρών ποδοσφαιριστών είναι τα εξής:
● Δωρεάν συμμετοχή των παιδιών σε Camp
● Προπονήσεις με εξειδικευμένο προπονητή καθώς
● Πλήρη διαμονή και διατροφή (5 μέρες 4 διανυκτερεύσεις)
● Μυοσκελετικός έλεγχος και Εργομετρικές Μετρήσεις
● Αθλητικό Εξοπλισμό (φανέλα, σορτς, κάλτσες)
● Ιατρική Κάλυψη
● Ονομαστικό Δίπλωμα Συμμετοχής
Ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση των ομάδων από και προς την περιοχή διεξαγωγής της τελικής φάσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου