Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΜΟΤΟΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΙΣ CHOPPERS ΤΩΝ EASY RIDERS ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Γιατί το δίκυκλο, ότι σχέδιο
και μορφή να έχει …είναι αγάπη!



Το group Easy Riders Καλαμάτας με τις Harley Davidson, Custom, URAL και ανακατασκευασμένες BMW έδωσε ραντεβού την περασμένη Κυριακή όπως κάθε φορά στον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους.
Με φουλαρισμένα ντεπόζιτα στις μηχανές, «ανηφόρισαν» για τον Ν. Αρκαδίας και απήλαυσαν την δροσιά του πευκόφυτου Μαίναλου.
Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν η εξής: Καλαμάτα – Τρίπολη – Κάψιας – Λεβίδι – Βλαχέρνα – Βυτίνα – Καρκαλού – Καλονέρι – Λαγκάδια – Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Ελληνικό – Μεγαλόπολη και τέλος… επιστροφή στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα!
● Το σπήλαιο Κάψια που βρίσκεται λίγο έξω από την Τρίπολη ήταν η πρώτη στάση των δικυκλιστών. Το σπήλαιο κατατάσσεται στα 10πιο αξιόλογα σπήλαια της χώρας μας και ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβόθρων του οροπεδίου της Μαντίνειας.
Η εξερευνημένη έκτασή του μέχρι σήμερα είναι στα 6.500μ., ενώ εντός του σπηλαίου βρέθηκαν ίχνη παλιάς πλημμύρας και πλήθος από θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, σκεπασμένα από λάσπη.
Η αίθουσα των «θαυμάσιων» του σπηλαίου έχει σπάνιους χρωματισμούς (κόκκινα της φωτιάς, κίτρινα της ώχρας, κατάλευκα των σταλακτιτών) από λίθινο υλικό και προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα φυσικής ομορφιάς.
● Στην συνέχεια οι Easy Riders γνώρισαν και περιηγήθηκαν στην Βυτίνα, μέσω ορεινής εξόρμησης σε υψόμετρο 1025 μέτρων. Η Βυτίνα δροσίζει τους επισκέπτες της με τα δάση και τα πολλά τρεχούμενα νερά.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο ιδρύθηκε το 1986 από τους Αναγνωστόπουλο Λεωνίδα (δάσκαλο) και Κούκα Σωτήριο (κουρέας). Σήμερα το παραχωρούν στον πολιτιστικό σύλλογο Βυτίνα «Κων/νος Παπαρρηγόπουλος» και αξίζει να δει κανείς τα πλούσια εκθέματά του.
● Στο ορεινό χωριό Λαγκάδια, το οποίο είναι γνωστό για τους λαγκαδιανούς πετροχτιστάδες του, οι Easy Riders απήλαυσαν τον απογευματινό καφέ τους και θαύμασαν τα πετρόχριστα δίπατα και τρίπατα σπίτια του χωριού.
Η επιστροφή από την Δημητσάνα, Στεμνίτσα και Ελληνικό κούρασε τους λάτρεις των choppers με τα μαύρα «πιρούνια» και τα ψηλά τιμόνια.
Όσοι γνωρίζουν ξέρουν ότι τα «στροφιλίκια» κουράζουν μοτοσυκλέτες και αναβάτες…!
Μόνο το URAL (με 3 επιβαίνοντες) του δάσκαλου Γιώργου Παπαδέα ευχαριστήθηκε κατάβαση, όπως δήλωσαν μέλη του group. Παρ’ όλα αυτά έδωσαν υπόσχεση στον μάστρο – Γιάννη με την BMW R45, που ακολουθεί πιστά σε όλες τις μοτοβόλτες, ότι η επόμενη εξόρμηση θα είναι στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και πως θα περάσουν από το χωριό του, την Αλαγονία για να απολαύσουν την μεσσηνιακή δροσιά και φιλοξενία.

Οι λάτρεις των δυο τροχών μπορούν να απολαύσουν φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την μοτοβόλτα στην κοινότητα και την ανοιχτή ομάδα των Easy Riders Καλαμάτας στο Facebook. Γιατί το δίκυκλο ότι σχέδιο και μορφή να έχει είναι αγάπη…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου