Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ SUMMER CAMP ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ!

Μαθήματα Ζωής από τον Γιώργο Λαζαρίδη



Όπως ήδη αναμενόταν, η 5η εβδομάδα του καλοκαιρινού camp του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού στο Elite City Resort ολοκληρώθηκε με απόλυτη  επιτυχία.
Για άλλη μια φορά, η ευρεία θεματολογία, το πρόγραμμα των αξιόλογων συνεργατών αλλά και η καθοριστική συμμετοχή των επιφανών αθλητών καθήλωσαν τα παιδιά τόσο σε επίπεδο ενδιαφέροντος όσο και συμμετοχής.
Η παρουσία του Γιώργου Λαζαρίδη, του Έλληνα πρωταθλητή/ συμμετέχοντα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο ήταν συγκλονιστική. Η ουσιαστική και τεράστια συνεισφορά του στα παιδιά δε είχε να κάνε μόνο με την διδασκαλία του τένις ή με την χρήση  του αγωνιστικού αμαξιδίου. Είχε να κάνει με το μάθημα ζωής που δίδαξε.
Σε συνεργασία με την φιλόλογο κυρία Έφη Πράττη έθεσαν στα παιδιά προβληματισμούς. Προέτρεψαν αυτά σε μια διαδικασία σκέψης για ζητήματα που σχετίζονται με την κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών. Έγινε λόγος για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, για την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας, την ισότιμη μεταχείριση και συμμετοχή. Έγινε αναφορά στα ζητήματα προσβασιμότητας που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με  αμαξίδιο. Συζητήθηκε ο τρόπος μετακίνησης τους, οι καθημερινές απλές δραστηριότητες και η ευαισθητοποίηση όλων μας για σχετικά ζητήματα. Το μήνυμα ήταν βασισμένο σε μια αφίσα: «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Και το μήνυμα αυτό άγγιξε όλα τα παιδιά.

Η υιοθέτηση στάσεων ζωής και νοοτροπιών καλλιεργείται σε νεαρές ηλικίες. Τα αποτελέσματα και οι ευεργετικές συνέπειες των στάσεων αυτών θα εκδηλωθούν στο μέλλον. Ο Μεσσηνιακός καλωσορίζει στην οικογένεια του το Γιώργο Λαζαρίδη. Και τα παιδιά έκαναν έναν πολύ καλό καινούριο φίλο.
Μετά από μια διαδικασία έντονης  αθλητικής-επιμορφωτικής-δημιουργικής-ψυχαγωγικής δράσης 5 εβδομάδων, η οργανωτική επιτροπή του camp προχωράει σε μια τροποποίηση του αρχικού της σχεδιασμού. Την συνέχιση των δραστηριοτήτων τον μήνα Αύγουστο. Τουλάχιστον για τις πρώτες 2 εβδομάδες του μήνα που διανύουμε,  τα παιδιά εξακολουθούν να έχουν την ευκαιρία να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά και αθλητικά. Ο αθλητής που θα μοιραστεί στιγμές  του με τους συμμετέχοντες, θα είναι ο διεθνής Καλαματιανός μπασκετμπολίστας Νίκος Χατζής.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του Summer Camp μπορείτε να αναζητήσετε στον έφορο του τμήματος στίβου κύριο Πέτρο Παπαδόπουλο (6944204473).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου