Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ 16 «ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ» ΤΗΣ Α΄ ΤΟΠΙΚΗΣ

Ξέρω τι έκανες …στο Κύπελλο Μεσσηνίας!!!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ


Όλοι 16 «μονομάχοι» που κάνουν πρεμιέρα στην 1η αγωνιστική της Α΄ τοπικής προέρχονται λίγο πολύ από …Κύπελλο!
Άλλοι συμμετέχουν ακόμα, άλλοι αποκλείστηκαν νωρίς και άλλοι το πάλεψαν μέχρι τέλους, όμως οι 16 ομάδες που θα συντελέσουν μια συναρπαστική κατηγορία φέτος συμμετείχαν όλες (υποχρεωτικά) στο Κύπελλο Μεσσηνίας.
Η «Φ» σας παρουσιάζει την πορεία της κάθε ομάδας στο Κύπελλο Μεσσηνίας (σημειώνεται πως καμία ομάδα της Α΄ Τοπικής δεν συμμετείχε στην Α΄ Φάση).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν εύκολα από την Β΄ φάση εις βάρος του Νέου Άρι με συνολικό σκορ 8-0 (5-0, 0-3). Ωστόσο, στους «16» συνάντησε τον πολύ δυνατό Τέλο Άγρα, παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0 στην έδρα του. Εκτός έδρας όμως τα πράγματα δυσκόλεψα, με τον Ολυμπιακό να χάνει με 3-2 αλλά να παίρνει την πρόκριση με 3-2 χάρη στα εκτός έδρας γκολ.
Στους «8» ηττήθηκε εκτός έδρας από την Κυπαρισσία με 1-0 στον πρώτο αγώνα και τα πάντα θα κριθούν στους επαναληπτικούς.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
Μετά από πολλές δυσκολίες, ο Ακρίτας έφτασε με «νύχια και με δόντια» στους «8» του θεσμού. Δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ ότι δείχνει το συνολικό 4-2 επί της Αναγέννησης στην Β΄ φάση, αφού ναι μεν επικράτησε με 2-0 στην έδρα του όμως στον Κορδία έφερε ισοπαλία 2-2 με την ομάδα της Β΄ τοπικής.
Ακολούθησε η απίστευτη ανατροπή απέναντι στο Ασπρόχωμα για την φάση των «16», αφού στην έδρα του ο Ακρίτας ηττήθηκε με 2-1 αλλά κατάφερε να πάρει «διπλό» με 2-0 στο Ασπρόχωμα.
Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ στους «8» καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με 2-0 από τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Αγχώθηκε στην Β΄ φάση στο πρώτο ματς, όπου νίκησε με 2-1 την Ακαδημία Παμίσου, όμως στον επαναληπτικό επικράτησε εύκολα με 3-0. Στους «16» ωστόσο συνάντησε τον Ακρίτα Κορώνης και αυτό που έγινε περιγράφεται λίγο πιο πάνω…!

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Πήρε νωρίς κεφάλι με 3-0 έναντι της Χώρας στους «32» και στον επαναληπτικό νίκησε με 3-2 εκτός έδρας.
Ωστόσο στην φάση των «16» έγινε το «έλα να δεις»! Ηττήθηκε με 2-1 στα Αρφαρά και στον επαναληπτικό βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα, πριν πετύχει 5 γκολ και κάνει το 5-1, με το ματς να λήγει 5-3 και να δίνει την πρόκριση στον Α.Ο.Δ.!
Στους «8» γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Εράνη στα Φιλιατρά και η σειρά θα κριθεί στο Διαβολίτσι…

ΔΩΡΙΟ
Δυσκολεύτηκε …παντού! Στους «32» νίκησε με 1-0 τον Μιλτιάδη εντός έδρας, ηττήθηκε με 1-0 εκτός στο Πυργάκι και πέρασε μέσω των πέναλτι (5-3)! Στην Γ΄ φάση ηττήθηκε με 1-0 εντός έδρας από την Εράνη, όμως εκτός έδρας έφτασε κοντά στην έκπληξη (προηγήθηκε με 2-1), πριν ισοφαριστεί και χάσει το «εισιτήριο».

ΠΑΜΙΣΟΣ
Βρήκε μπροστά του την δυνατότερη ομάδα της Α1, τον Πανθουριακό, όμως πέρασε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα με δυο «επαγγελματικές» νίκες (2-0, 1-0). Το ίδιο και στους «16» με τον Εθνικό Μελιγαλά, όπου νίκησε με 3-0 στην Μεσσήνη και ακολούθως έφερε «Χ» στον Μελιγαλά (1-0). Στα προημιτελικά γνώρισε μια μίνι «έκπληξη» καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Πύλο και καλείται να ανατρέψει την κατάσταση στην Μεσσήνη.

Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
Η μοναδική ομάδα της Α΄ τοπικής που δεν πέρασε την Β΄ φάση. Έπεσε θύμα έκπληξης από την Μεθώνη της Α1, αφού παρ’ όλο που επικράτησε με 2-1 εντός έδρας ηττήθηκε με 3-1 εκτός!

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Δυο νίκες με το ίδιο σκορ (2-0) της έδωσαν την πρόκριση με την Άμφεια στην Β΄ φάση, όμως στην Γ΄ φάση κοντράρισε την Κυπαρισσία μόνο στο πρώτο ματς (2-3), αφού στον επαναληπτικό έχασε με 3-0.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Δεν συνάντησε πολλές δυσκολίες με τον Αίαντα (3-0, 1-1) και πέρασε στους «16», όπου δυσκολεύτηκε αφάνταστα με τον Μεσσηνιακό. Νίκησε εκτός έδρας με 3-2, όμως στην έδρα του έφερε «λευκή» ισοπαλία με τους «πράσινους» κινδυνεύοντας σε αρκετές στιγμές.
Όπως προαναφέραμε, έκανε την έκπληξη και νίκησε με 1-0 τον Πάμισο στους «8», παίρνοντας ένα καλό προβάδισμα.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
«Καταιγιστικός» απέναντι στον Κεραυνό στην Β΄ φάση (5-2, 4-0), μπήκε με φόρα στους «16» αλλά προσγειώθηκε απότομα με τον Ολυμπιακό. Ήττα με 1-0 στο «Λουκαρέας», μεγάλη μάχη στους Γαργαλιάνους όπου ο Άγρας «έπεσε» παρ’ όλο που νίκησε με 3-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Όπως και οι Γαργαλιάνοι, έτσι και ο Εθνικός ξεκίνησε με «φόρα» απέναντι στον Χανδριναϊκό (5-1, 3-0), αλλά στην συνέχεια έχασε σε δυο ματς από τον Πάμισο (0-3, 0-1).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
«Επαγγελματικές» νίκες με την Ομόνοια (3-1, 1-0) στους «32» και εν συνεχεία δυσκόλεψε πάρα πολύ τον Τσικλητήρα Πύλου, αλλά του κόστισε η εντός έδρας ήττα με 3-2 αφού στους Γαργαλιάνους απέσπασε «λευκή» ισοπαλία.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Μετά βασάνων έφτασε στους «8» η Εράνη! Με το Φαραί πέρασε στο «τσακ» (η μοναδική γηπεδούχος στους «32» που έφερε «Χ»!) αφού στον επαναληπτικό έχανε με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά «γύρισε» το ματς στη επανάληψη (3-2).
Στους «16» τα ίδια με λίγες διαφορές: Νίκη στο Δώριο με 1-0, «σώθηκε» τελευταία στιγμή δια ποδός Μπαστακού, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 στα Φιλιατρά…
Με το Διαβολίτσι μάλλον θα έχουμε …τα ίδια, αφού το 1-0 στα Φιλιατρά μόνο ασφαλές δεν είναι!!!

Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Από τις πιο σταθερές ομάδες του Κυπέλλου μαζί με τον Απόλλωνα που ακολουθεί. Με την Μάνη δεν έπαιξε αφού αποσύρθηκε η αντίπαλός της, ενώ στην Γ΄ φάση απέκλεισε την Σπερχογεία με δυο νίκες (3-2, 3-0). Στους «8» νίκησε τον Ολυμπιακό με το «ανασφαλές» 1-0…

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Απέκλεισε αρκετά δύσκολα τον Ηρακλή Καλαμάτας (1-0, 3-2) στους «32», όμως στους «16» έπεσε θύμα της τρομερής ανατροπής του Α.Ο. Διαβολιτσίου όπως περιγράψαμε πιο πάνω...!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Έφερε πολύ καλά αποτελέσματα και έφτασε έως εδώ χωρίς μεγάλες δυσκολίες. Απέκλεισε εύκολα τον ΠΑΟ Καλλιθέας στους «32» (5-1, 2-0) και στους «16» με την Μεθώνη πήρε δυο δυνατές νίκες με 2-0 εντός και 3-1 εκτός έδρας.
Στην έδρα του Ακρίτα Κορώνης πήρε «διπλό» με 2-0 στον 1ο αγώνα των «8» και βρίσκεται με μισό πόδι στους «4»!


● Αναλυτικά, το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές της πρεμιέρας στην Α΄ Μεσσηνίας:
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:15:
● Δημ. ΚΤΕΛ «Γ. Λουκαρέας»: Ολυμπιακός Καλ. – Ακρίτας Κορώνης (Νικολόπουλος Η., Τσουλάκος Η., Αντωνόπουλος Κ.)
● Γήπεδο Ασπροχώματος: Α.Ο. Ασπρόχωμα – Α.Ο. Διαβολιτσίου (Λάμιας Σ., Ταβουλαρέας Δ., Μπασιλάρης Ε.)
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:15:
● Γήπεδο Δωρίου: Α.Ο. Δωρίου - Πάμισος Μεσσήνης (Αλεξέας Η., Κουτσαναστάσης Ι., Τσίρμπας Ν.)
● Γήπεδο Ανδρούσας: Α.Σ. Ανδρούσας - Α.Ο. Σπερχογείας (Σερεμέτης Π., Κατσάς Ν., Καλογερόπουλος Α.)
● Γήπεδο Πύλου: Τσικλητήρας Πύλου - Τέλος Άγρας (Πλακογιάννης Δ., Γιαννέτσος, Ι., Ζαρακοβίτης Ε.)
● Γήπεδο Μελιγαλά: Εθνικός Μελιγαλά – Μεσσηνιακός Γ.Σ (Νίκας Δ., Καστανάς Χ., Τσαούση Σ.)
● Γήπεδο Φιλιατρών: Εράνη Φιλιατρών – Α.Ο. Κυπαρισσίας (Μπλάνας Γ., Αθανασοπούλου Σ., Λάμιας Σ.)
● Γήπεδο Αρφαρών: Αστέρας Αρφαρών - Απόλλων Καλαμάτας (Ψηλοπαναγιώτης Κ., Γεωργαντάς Χ., Ηλιόπουλος Π.)


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου