Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Επίδειξη Υδατοσφαίρισης, Κολύμβησης
και Ναυαγοσωστικής στην πισίνα του Elite!



Την ευκαιρία να παίξουν δίπλα σε μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες αθλητές στην ιστορία του Αθλητισμού της είχαν χθες στην πισίνα του Elite City Resort μικροί και μεγάλοι.
Στο πλαίσιο των διήμερων δραστηριοτήτων που διοργάνωσε για 2η φορά φέτος ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, διεξήχθησαν διάφορα γεγονότα στην πισίνα του ξενοδοχείου με τα οποία ολοκληρώθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον διήμερο.
Η χθεσινή ημέρα ήταν περισσότερο αφιερωμένη στον Υγρό Στίβο  καθώς έγινε αγώνας επίδειξης στο άθλημα της Υδατοσφαίρισης ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες και κλιμάκιο του τμήματος Πόλο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον αγώνα συμμετείχαν πέραν των Ολυμπιονικών Υδατοσφαιριστών του 2004 (Εύη Μωραϊτίδου, Βούλα Κοζομπόλη, Άντι Μελιδόνη από την Εθνική ομάδα Γυναικών που πήρε την 2η θέση και ο Κώστας Λούδης από την Ανδρών) συμμετείχαν και οι Περικλής Ιακωβάκης (400μ. εμπόδια), Νίκος Ξυλούρης, Γιάννης Κοκκώδης (κολύμβηση) και Εύα Χριστοδούλου (ρυθμική).
Οι Ολυμπιονίκες, μαζί με τους αθλητές του Ν.Ο.Κ. χωρίστηκαν σε δυο μικτές ομάδες και υπό την «σφυρίχτρα» του προπονητή Υδατοσφαίρισης, Στάθη Μπακολιά, αγωνίστηκαν μεταξύ τους.
Σημειώθηκαν αρκετά όμορφα τέρματα που προήλθαν από ωραίες ενέργειες, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι λιλιπούτιοι πολίστες που σκόραραν και τα περισσότερα γκολ!
Ακολούθησε επίδειξη των τεσσάρων στυλ Κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα) από τους Νίκο Ξυλούρη και Γιάννη Κοκκώδη, δυο εκ των αθλητών της Κολύμβησης που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα της Αθήνας του 2004.
Για φινάλε έγινε ενημερωτική ναυαγοσωστική επίδειξη προς τους παρευρίσκοντες.
Εκ μέρους του Ν.Ο.Κ. ο Έφορος του τμήματος Υδατοσφαίρισης Επαμεινώνδας Σκαρπαλέζος έκανε σύντομες δηλώσεις για την συμμετοχή του ομίλου στο γεγονός: «Χαίρομαι να υπηρετώ τα παιδιά, η άθληση δίνει υγεία, χαρά ευεξία και βοηθάει σε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες που κάνουν τα παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας που φέτος συμπληρώνει τα 90 του χρόνια πάντοτε υπηρετούμε τα παιδιά με χαρά και πάντοτε με όλες μας τις δυνάμεις.»
Στην ημερίδα παρευρέθη και η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ,
Ελένη Αρβανίτου η οποία με την σειρά της τόνισε: «Δεν επιτρέπεται στην χώρα μας που περιτριγυρίζεται από θάλασσα να υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει κολύμβηση. Όλα τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν, να γνωρίζουν κολύμβηση, γιατί εκείνος που γνωρίζει στην κατάλληλη στιγμή μπορεί να χρειαστεί να σώσει και μια ζωή. Είναι πολύ θετικό ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών συμβάλει σε αυτή τη δράση, στο να μαθαίνουν τα παιδιά κολύμπι και ασφαλή κολύμβηση για να μπορούν να σώζουν κάποιον όταν χρειαστεί και εύχομαι πολλοί οργανισμοί να μπορέσουν να μιμηθούν τέτοιες δράσεις ώστε πραγματικά να μην υπάρχουν πνιγμοί στην χώρα μας»

● Θα ακολουθήσουν αύριο αποκλειστικά στην "Φ" συνεντεύξεις από τους Κώστα Λούδη και Εύη Μωραϊτίδου.

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου