Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ ELITE CITY RESORT Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

Συγκίνηση, αναμνήσεις αλλά και
προβληματισμός από τους Ολυμπιακούς του 2004



Δέκα χρόνια μετά το Ολυμπιακός έπος της Αθήνας 2004 οι Ολυμπιονίκες που έλαβαν μέρος σ’ αυτό, έδωσαν το παρών στην  ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό του Elite City Resort με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ολυμπιονικών και του ξενοδοχείου και θέμα «2004-2014 δέκα χρόνια μετά».
Πέρασαν λοιπόν δέκα χρόνια από το καλοκαίρι των επιτυχιών του 2004 και η αποτίμηση εκείνης της εποχής μόνο εύκολη δεν είναι. Κοινή διαπίστωση όλων πάντως είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα μείνουν στην ιστορία και όχι άδικα βέβαια και ανεξάρτητα από τα όσα ακολούθησαν. Το 2004 ήταν καλοκαίρι ορόσημο και οι συμβολισμοί δυνατοί για όλους, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Ελένη Αλειφέρη, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Βεργόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής, ο πρόεδρος του ΣΙΚΥΕ Ανδρέας Ζαγάκος.
Ακολούθησαν ομιλίες από τους Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Νίκη Μπακογιάννη, Αθανασία Τσουμελέκα, Γιούλη Ζυγούρη, Περικλή Ιακωβάκη, Εύρη Μωραϊτίδου, ο Νίκος Σιδηρόπουλος που μίλησε για την εγκατάλειψη του Ολυμπιακού χωριού, ο Γιάννης Καλυβιώτης που μίλησε για τους εθελοντές και τον εθελοντισμό, η βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου, ο Θωμάς Μπίμπης και ο ιδιοκτήτης του Elite Νικήτας Κάρτσωνας.

Ειδική αναφορά έγινε στους εκλιπόντες αθλητές Παναγιώτη Ποικιλίδη και Άννα Πολλάτου, ενώ βραβεύτηκαν ο παραΟλυμπιονίκης Γιώργος Λαζαρίδης και η πρωταθλήτρια στην κολύμβηση Βασιλική Μπάκα.
Σημαντική επίσης ήταν η παρέμβαση του δημοσιογράφου Νίκου Τσώνη που μετέφερε τις εμπειρίες του από την Ολυμπιάδα της Αθήνας.
Πριν την ημερίδα πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις στα αθλήματα μπάντμιγκτον, τοξοβολία και τζούντο. Στο τζούντο το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο με τη συμμετοχή της  Ολυμπιονίκη Μαρίας Καραγιαννοπούλουκαι του πρωταθλητή Παναγιώτη Μαρκάκη και των μαθητών του. Το παρών έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Τζούντο Τάσος Μαρκάκης.  Ακολούθησε ξενάγηση στα κειμήλια των Ολυμπιακών Αγώνων από τον συλλέκτη Τάσο Παπαδόπουλο.
Ως γνωστόν η έκθεση φιλοξενείται εδώ και ένα χρόνο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου.


Θ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου