Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Μηνύματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας



Προπόνηση με τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Ταεκβοντό Κυπαρισσίας πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στα πλαίσια του Navarino Challenge στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, ο 2 φορές Ολυμπιονίκης και διακεκριμένος Πρωταθλητής, Αλέξανδρος Νικολαίδης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στις αθλητικές εκδηλώσεις με κεντρικό μήνυμα την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στην οποία η χώρα μας κατέχει δυστυχώς, την πρωτιά σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο!
Ο Ολυμπιονίκης προπόνησε την αγωνιστική ομάδα του Συλλόγου παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Παναγιώτη Αλεξόπουλου που έχει διακρίσεις σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, του Προπονητή μάστερ Παναγιώτη Δικαίου, αθλητών και γονιών των αθλητών. Αμέσως μετά σε αποκλειστικές δηλώσεις του τόνισε ότι «ήταν ικανοποιημένος για 2η φορά στη διοργάνωση του Navarino Challenge με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της άσκησης και μεσογειακής διατροφής με τα παιδιά που αθλήθηκαν έδειξαν υπομονή με ενδιαφέρον». Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι διαχρονικό, προτρέποντας τους γονείς να μην στερούν τα παιδιά τους από την γυμναστική.
Η Ελλάδα που «γέννησε» τον αθλητισμό, πρέπει να είναι πρωτοπόρος, με αθλητές που μπορούν να δοξάσουν την χώρα μας μέσα από σκληρή δουλειά. Εκτός από τους γονείς τα νέα παιδιά χρειάζονται την στήριξη της πολιτείας, ήταν το βασικό μήνυμα της συζήτησης που ακολούθησε με τους εκπροσώπους του συλλόγου της περιοχής.


Πολλαπλά μηνύματα για άσκηση
και μεσογειακή διατροφή
Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος ως Πρόεδρος του ΑΓΣ Ταεκβοντό Κυπαρισσίας και Πρωταθλητής στην κατηγορία του, πρόσθεσε ότι, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι ένας «θρύλος» του αθλήματος που έχει αναδείξει παγκοσμίως την χώρα μας. Συγκεκριμένα είπε: «Τον ευχαριστούμε ως Σύλλογος που δέχθηκε να προπονηθούν οι αθλητές μας μαζί του, αναδεικνύοντας το άθλημα. Τα παιδιά ήρθαν έρχονται στο Ολυμπιακό άθλημα το οποίο έχει μεγάλες διακρίσεις αλλά και ιδιαίτερη αγάπη στην ισορροπία πνεύματος και σώματος» και επισήμανε «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για τους αθλητές μας και με όσα είπε ο διαιτολόγος. Όσο περισσότερα παιδιά έρχονται στον αθλητισμό προάγουν την μεσογειακή διατροφή, ώστε όλοι να αλλάξουμε τρόπο ζωής μέσα από ανάλογες δραστηριότητες».
Να θυμίσουμε ότι στην εκδήλωση βράβευσης του που ακολούθησε, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους φίλους της Τριφυλίας και Κυπαρισσίας για την ζεστή υποδοχή τους.


Βραβεύτηκαν Νικολαΐδης
και Σπύρος Γιαννιώτης
Μια κορυφαία διπλή βράβευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης του Navarino Challenge το βράδυ του Σαββάτου, με πολλαπλά μηνύματα για την άθληση και την συμβολή της στην υγεία μας.
Το πρόγραμμα της ημερίδας για την παχυσαρκία στην χώρα μας, περιλάμβανε την βράβευση του δις Ολυμπιονίκη του Ταεκβοντό, Αλέξανδρου Νικολαΐδη και του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση, Σπύρου Γιαννιώτη, καθώς και ομιλίες από τον Δρ. Δημοσθένη Παναγιωτάκο, Καθηγητή Βιοστατιστικής – Επιδημιολογίας, Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την Δρα. Χριστίνα Χρυσοχόου, Ιατρό - Καρδιολόγο, Επιμελήτρια Α, Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την βράβευση του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έκανε η εκπρόσωπος του συγκροτήματος της ΠΟΤΑ Ρομπέρτα Νταβάντζο, σε μια σεμνή τελετή, ο οποίος αμέσως μετά ευχαρίστησε το κοινό για την ενεργή παρουσία του. Η βράβευση του Σπύρου Γιαννιώτη έγινε από τον Πέτρο Παπανικολάου εκ μέρους της Alianz, ο οποίος μίλησε για την προσήλωση του κορυφαίου αθλητή αλλά το μήνυμα της άθλησης είναι πάνω απ’ όλα πανανθρώπινο και ουσιαστικό!
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των επιστημόνων για την παιδική παχυσαρκία με ανησυχητικά στοιχεία, από τον κ. Παναγιωτάκο από το Χαρακόπειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος ανέλυσε την μελέτη που διεξήγαγε για τις συνέπειες της παχυσαρκίας και της υγιεινής διατροφής στη χώρα μας.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου