Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΠΟΚ «ΕΥΚΛΗΣ»

Πεζοπορία στην Ιερά Μονή
Μαρδακίου-Σιδεροβάγενο



Στην επιτυχημένη και πολυπληθή πεζοπορία από την Ι. Μονή Μαρδακίου έως το όρος Πυργιώτισσα ή Σιδεροβάγενο, που διοργανώθηκε από την   Τοπική Κοινότητα Νέδουσας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεδουσαίων, πήραν μέρος οι πεζοπόροι του ΣΠΟΚ «Ευκλή» την Κυριακή 19/10.
Ξεκινώντας από την Καλαμάτα με πολλές συμμετοχές παλιών και κυρίως νέων φίλων, οι πεζοπόροι του «Ευκλή» έκαναν μια σύντομη στάση στο όμορφο χωριό της Νέδουσας με τα τρεχούμενα νερά και γενέτειρας του Νικηταρά. Στη Νέδουσα, είδαν το σπίτι που γεννήθηκε ο μεγάλος αγωνιστής του 1821 και τον πετρόχτιστο Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης.
Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στο ιστορικό μοναστήρι του Μαρδακίου, απ’ όπου, μαζί με ντόπιους κατοίκους-μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων, πεζοπόρησαν προς το Σιδεροβάγενο, απολαμβάνοντας το εξαιρετικό μονοπάτι και το μοναδικής άγριας ομορφιάς τοπίο του Ταϋγέτου. Από την κορυφή του Σιδεροβάγενου, όπου δεσπόζει ο σταυρός, είχαν την ευκαιρία να αγναντέψουν τα χωριά Πηγές, Αλαγονία και Αρτεμισία.
Κατά την επιστροφή,  απόλαυσαν τοπικά εδέσματα  και γλυκίσματα, που τους προσέφεραν τα φιλόξενα και πάντα δραστήρια μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων.
Η πεζοπορία -περιήγηση στην πανέμορφη φύση και στα ιστορικά μνημεία της περιοχής, τελείωσε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μαρδακίου. Εκεί άκουσαν για την ιστορία και την τεράστια προσφορά της στην Επανάσταση του 1821 από τον πάτερ Βασίλειο Βεργινάδη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φιλόξενους κατοίκους της Νέδουσας και τα δραστήρια μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων, τον ιερέα πάτερ Βασίλειο Βεργινάδη για την ξενάγηση, καθώς και τους εθελοντές Σαμαρείτες, οι οποίοι συνόδεψαν την πεζοπορία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου