Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΕΡΟΥΣΗΣ ΣΤΟΝ 33ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 43.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μόνο υπερηφάνεια για τον τερματισμό
του Γιώργου Λαζαρίδη στα 42 χιλιόμετρα

«ΝΟΙΩΘΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ …Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ»

ΜΑΘΗΜΑΤΑ δύναμης, θέλησης και πίστης παραδίδει για μια ακόμη φορά ο υπερδραστήριος και μαχητικός Γιώργος Λαζαρίδης. Ο διεθνής, καλαματιανός τενίστας με αμαξίδιο έχει αποτελέσει πολλάκις πηγή έμπνευσης για πολλούς συμπατριώτες μας και φυσικά παράδειγμα προς μίμηση καθώς 25 χρόνια πετυχαίνει αθλητικούς… άθλους.
Αυτό κατορθώνει μέσα από μια ακόμη σπουδαίας σημασίας και κλίμακας αγωνιστική δραστηριότητα, αποδεικνύοντας περίτρανα πως όλα μπορεί κανείς να τα πετύχει, αρκεί να το θέλει πραγματικά!

Πρόσφατα ο Γιώργος Λαζαρίδης έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα, να τρέξει και να τερματίσει στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Το πέτυχε!
Με δικό του αμαξίδιο και συνοδό τον φίλο και αθλητή Διονύση Μάλαμα,ο παραολυμπιονίκης μας  κατόρθωσε να καλύψει και τα 42 χιλιόμετρα της απόστασης, σε μια προσπάθεια που επίκεντρο δεν είχε την χρονική επίδοση αλλά την επίτευξη ενός στόχου! Να καλύψει την απόσταση. Ο Γιώργος μπήκε στο Καλλιμάρμαρο και βγήκε θριαμβευτής!

Πρόσφατα σε συνέντευξη του είχε δηλώσει πως θα τερματίσει «ακόμα και μπουσουλώντας…»… Φυσικά δεν χρειάστηκε να «μπουσουλήσει», αλλά να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια.


Ο «τεράστιος» (όπως τον χαρακτήρισε και ο φίλος του Ανδρέας Ζαγάκος) Γιώργος Λαζαρίδης τερμάτισε μαζί με τον Διονύση Μάλαμα στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, παραδίδοντας μαθήματα πίστης, επιμονής, δύναμης, φιλίας και αλληλοβοήθειας.

«Περηφάνια…» ήταν το πρώτο συναίσθημα που ένοιωσε ο Γιώργος μετά τον τερματισμό του. «Νοιώθω πάρα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλα, κι εγώ αλλά και ο συναθλητής μου ο Διονύσης (σ.σ. Μάλαμας), τα καταφέραμε!
Ήταν για μένα και τον Διονύση, ένα ακόμη κίνητρο, για να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ήταν δύσκολη διαδρομή, αλλά πορευθήκαμε σωστά και καλά, δεν πιεστήκαμε και δεν κουραστήκαμε, καθώς την είχαμε δουλέψει - στην μικρή προετοιμασία που είχαμε κάνει – ως προς την τακτική που θα εφαρμόζαμε και νομίζω πως όλα κύλησαν ομαλά.»

Η συμμετοχή στον Μαραθώνιο ήταν μια πρόκληση, όπως λέει, η θετική έκβαση της οποίας ενδεχομένως να ανοίγει περισσότερο τους ορίζοντές του για εναλλακτικές δραστηριότητες και αθλήματα. Ο ίδιος ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει ακόμη τη ρακέτα του! «Το αντιμετώπισα σαν μια πρόκληση. Ο μαραθώνιος σίγουρα ήταν πρόκληση για μένα και οι μεγάλες αποστάσεις είναι ένα ενδιαφέρον αγώνισμα... Δεν ξέρω εάν στο μέλλον θα ασχοληθώ, αλλά για μένα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, τόσο η προετοιμασία όσο και ο ίδιος ο μαραθώνιος»…

Με την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, ο Γιώργος Λαζαρίδης μπορεί και ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και σιγουριά, κι όλους εμάς στο πλευρό του συμμάχους σε κάθε του βήμα! Πάντα επιτυχίες Γιώργο…


Σ. Τριάντου

Νικητές σε άνδρες και γυναίκες οι
Χριστόφορος Μερούσης και Χαγιακάρι Μινόρι
Έλληνα νικητή έπειτα από δεκαπέντε χρόνια στο μεγάλο αγώνα του Μαραθωνίου, με τον Χριστόφορο Μερούση από τη Χίο να διασχίζει την τελική ευθεία του Παναθηναϊκού σταδίου και να τερματίζει πρώτος για τρίτη διαδοχική χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και για πρώτη φορά στον διεθνή Μαραθώνιο. Πρώτη το νήμα του τερματισμού στην κατηγορία των γυναικών έκοψε η Γιαπωνέζα Χαγιακάρι Μινόρι.
Ο έμπειρος δρομέας από την Χίο τερμάτισε σε 2 ώρες 21.22 ενάμιση περίπου μήνα από την συμμετοχή του στον Μαραθώνιο του Βερολίνου. Δεύτερος -όπως και το 2014- ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 2.27.03, στον πρώτο αγώνα του ενόψει της προσπάθειας που θα κάνει φέτος να διεκδικήσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Την πρώτη τριάδα των Ανδρών, συμπληρώνει ο Δήμος Ευαγγελίδης με 2.27.28.
Στις γυναίκες, η Γιαπωνέζα Minori Hayakari έκανε την έκπληξη και πήρε την πρώτη θέση. Η αθλήτρια των 3.000 μ. Στιπλ, στην δεύτερη συμμετοχή της στην διοργάνωση πέτυχε 2.52.06. Η Ουρανία Ρεμπούλη κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 2.54.32 και πέτυχε τον στόχο της για την φετινή διοργάνωση, που ήταν να τερματίσει και όχι ο χρόνος. Η 3αδα της γενικής κατάταξης έκλεισε με την Μάγδα Γαζέα με 2.55.35, ενώ η τριάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος με την Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου με 2.59.08.

Καλλίας και Μαρινάκου
νικητές στα 5 χιλιόμετρα
Ο Χρήστος Καλλίας ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας. Ο Έλληνας αθλητής διένυσε τα 5χλμ σε 15.09 και βελτίωσε το ρεκόρ διαδρομής.
Ο έμπειρος αθλητής Κώστας Νακόπουλος σε μία ακόμη συμμετοχή του στην απόσταση κατέλαβε την δεύτερη θέση με 15.19. Την τρίτη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε ο Μάρκος Γκούρλιας με 15.25.
Στις γυναίκες, την πρωτιά κατέλαβε η Αναστασία Μαρινάκου με 17.23, στο ντεμπούτο της στην διοργάνωση, ενώ πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η Ελευθερία Πετρουλάκη κατέλαβε την δεύτερη θέση με 17.34. Τρίτη η Σοφία Πιτούλη με 17.38, που έκανε τον πρώτο της αγώνα στην Ελλάδα μετά από πολύ καιρό.

Στο ίδιο έργο θεατές στα 10.000μ.
Την απόλυτη κυριαρχία της διατήρησε η Αναστασία Καρακατσάνη, που για τέταρτη διαδοχική χρονιά κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στα 10χλμ. Η έμπειρη δρομέας τερμάτισε σε 34.59 και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της νέας χρονιάς.
Στις γυναίκες δεύτερη ήταν η Τσέχα Μόιρα Στεβάρτοβα (35.37). Η τριάδα των γυναικών έκλεισε με την Παναγιώτα Βλαχάκη (36.33).


[πληροφορίες από το sport24.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου