Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

«ΠΡΑΣΙΝΟΣ»… ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ!!!

Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. κέρδισε δίκαια
τον Ιωνικό στο ταϊ μπρέικ με 3-2 σετ


ΣΤΟ ταϊ μπρέικ πήραν τη νίκη οι «πράσινες» το απόγευμα του Σαββάτου κάνοντας πιο δύσκολο απ’ όσο έπρεπε το έργο τους! Η ομάδα της Γωγώ Σουρή μπήκε δυνατά, πιστεύοντας στις δυνατότητες της και πήρε προβάδισμα 2-0 σετ. Απομένοντας ένα σετ για να σφραγίσει το «τρίποντο» και να πάρει το παιχνίδι, ο Μεσσηνιακός δεν έπαιξε το ίδιο καλά στο τρίτο σετ, είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και τα σημαντικά λάθη άφησαν ψυχολογικό περιθώριο στον Ιωνικό να ανακάμψει και να μειώσει σε 2-1. Τον Ιωνικό πάντως, κράτησε η Μαγκανάρη. Η έμπειρη ακραία λειτούργησε πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση, κρατώντας σχεδόν μόνη της το παιχνίδι των φιλοξενουμένων! Στο τρίτο και τέταρτο σετ, υπολογίσιμες ήταν και οι εξάρσεις στην επίθεση των Βλάχου και Γκότση που έκαναν αρκετές ζημιές!

Η εξέλιξη του αγώνα
Τα δυο πρώτα σετ κύλησαν ομαλά, με τις παίκτριες του Μεσσηνιακού, που στο βασικό του σχήμα είχε στη θέση της τραυματισμένης Χειλαδάκη την Κωνσταντίνα Τζούλου η οποία ανταπεξήλθε στο μέγιστο βαθμό τσιμπώντας βαθμούς τόσο από άμυνες κι επιθέσεις όσο και από ορισμένα πολύ καλά μπλοκ. Πολύ καλή παρουσία είχαν στο πρώτο σετ οι Σκλήρη και Ραμούνδου. Το σετ πήγε πόντο -πόντο στην αρχή (2-2, 3-3, 5-5) για να ξεφύγει ο Μεσσηνιακός μετά το 9-6 τρεις φορές στο +5 (11-6, 15-10, 18-13) και μια φορά στο +6 (21-15) και εύκολα πια να κλείσει το σετ σε 25-19.
Στο δεύτερο, γρήγορα το σκορ πήγε στο 10-13 με τον Ιωνικό να κρατά για λίγο αυτή τη διαφορά. Ένα δυνατό σέρβις της Ραμούνδου και μια κακή υποδοχή της Βλάχου πάτσισαν σε 13-13! Πάλι όμως δυο ατομικά λάθη σε σέρβις και επίθεση χάρισαν δυο βαθμούς στον Ιωνικό (13-15).
Σέρβις Κελεσίδη/υποδοχή και τριπλή επίθεση με την Σκλήρη μείωσαν τη διαφορά σε 16-17. Για να πάρει λίγο αργότερα την κατάσταση στα χέρια της η Σουρή με ένα σερί στο σέρβις και η Σκλήρη στην επίθεση σημαδεύοντας την αποδυναμωμένη υποδοχή από την Μ. Γεωργίου (λίμπερο του Ιωνικού) φέρνοντας τον Μεσσηνιακό μπροστά στο σκορ με 22-18. Σέρβις Σκλήρη υποδοχή Μαγκανάρη, η Βάγια σήκωσε την ίδια παίκτρια στην επίθεση που σημάδεψε άουτ κλείνοντας το σετ (19-25).

Στο τρίτο σετ το νωθρό ξεκίνημα του Μεσσηνιακού έδωσε στον Ιωνικό την ευκαιρία που ζητούσε, κι έτσι πήρε διαφορά 6 πόντων (7-13).
Οι καλαματιανές κυνήγησαν το σκορ. Με δυο καλά σέρβις της Σκλήρη το σκορ πήγε στο 13-17, μπλοκ της Κωνσταντοπούλου (16-19). Αρκετά λάθη (διπλές μπαλιές) είχε η πασαδόρος και αρχηγός Γεωργία Βάγια κάνοντας ζημιά στον Ιωνικό (18-19). Ένα άουτ από θέση άμυνας της Τζούλου ανέβασε τη διαφορά στο +2 (18-20). Με τη Βάγια στο σέρβις ο Ιωνικός πήγε στο 19-23, για να κλείσει το σετ με αδυναμία της Σουρή στην υποδοχή στο σέρβις της Μαγκανάρη σε 19-25.
Στο 4ο σετ με την Σουρή στο σέρβις ο Μ.Γ.Σ. πήγε στο 5-3, για να πάρει σειρά η  Βλάχου στο σέρβις όπου παρέμεινε μέχρι το 7-8. Ωραίο μπλοκ της Κασδοβασίλη στη Ραμούνδου για το 8-11. Η Ραμούνδου επανόρθωσε λίγο αργότερα εντοπίζοντας με πλασέ το κενό στην άμυνα του Ιωνικού για το 11-13. (11-14, 12-15, 14-15, 15-15, 16-16, 17-17). Το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο δραματικό και συναρπαστικό αφού οι δυο ομάδες παλεύουν για την επικράτηση η οποία όμως, ανήκε τελικά στον Ιωνικό με 22-25, με τις Μαγκανάρη και Κασδοβασίλη να επαγρυπνούν στο μπλοκ!
Στο τάι μπρέικ «μίλησε» η εμπειρία… Ο Μεσσηνιακός με την Φωτεινάκη στο σέρβις πήγε εύκολα στο 3-2 και εν συνεχεία τη Σουρή από το ίδιο πόστο να ανεβάζει σε 5-2 και 6-3.
Με τον κόσμο να κάνει αισθητή την παρουσία του ειδικά στα δυο τελευταία σετ, ο Μεσσηνιακός βρήκε δυνάμεις και …ξεπέρασε εαυτό φτάνοντας στο+4 (7-4) με ωραίο πρώτο χρόνο της Κωνσταντοπούλου και μια έξυπνη ενέργεια της Φωτεινάκη, βρίσκοντας στη δεύτερη μπαλιά το κενό στην άμυνα του Ιωνικού (8-4). Μπλοκ Σκλήρη στη Γκότση (8-5), καθαρό και …ξάστερο καρφί στην ευθεία από την Τζούλου για το 9-6, μια φοβερή «τάπα» της Κωνσταντοπούλου σε Κασδοβασίλη, αντέδρασε η Βάγια με πάσα εκτός ταραφλέξ (12-6)! Στο έκτο σερβίς της Σκλήρη, η υποδοχή της μαχητικής Μαγκανάρη ήταν άουτ κλείνοντας το σετ με 15-6 και το παιχνίδι στο 3-2 υπέρ των «πρασίνων».

● Διαιτησία: Χανδρινός, Γιαννακάκος.
Σημειωτής Κερασία Μουράτη.
Τα σετ: 25-19, 25-19, 19-25, 22-25, 15-6
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. 1888: Σουρή, Παναγοπούλου, Σκλήρη, Ραμούνδου, Τζούλου, Κωνσταντοπούλου,Σαμπάτη (λ)/ Μπούνα (λ), Μπεσσή, Φωτεινάκη, Χειλαδάκη, Ζερίτη, Αντωνοπούλου, Σπανού.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Βάγια, Γκότση, Μαγκανάρη, Βλάχου, Κελεσίδη, Κασδοβασίλη, Γεωργίου (λ)/ Καρούζου (λ), Γκούτζιου, Βελούδη, Γάτου, Πολυζωίδου, Γκότση.


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου