Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΙΤΟ ΣΕΡΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΤΣ

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Περράκης

● ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΙΛΙΕΦ ΣΤΟ 42΄ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΣΕ … «ΡΟΝΤΕΟ»!!!
● ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΖΟΥΔΗ

ΔΥΟ ΓΚΟΛ, δυο κόκκινες, πέντε κίτρινες, κανένας νικητής κι ένας μεγάλος πρωταγωνιστής!!!
Αυτό είναι το ρεζουμέ του χθεσινού αγώνα της «Καλαμάτας» με τον Αιολικό που λίγο πριν την εκπνοή του α΄ ημιχρόνου έγινε «ροντέο» και χάθηκε κάθε έλεγχος και ψυχραιμία, με αποτέλεσμα έντονους διαπληκτισμούς μεταξύ παικτών, διαμαρτυρίες από τον πάγκο της «Καλαμάτας» και τον κόουτς κ. Μπίλη αλλά και από την κερκίδα που, δεν έπαψε στιγμή να φωνάζει και να διαμαρτύρεται για την καθοριστική απόφαση του ρέφερι να δώσει πέναλτι, σε μια φάση που ουσιαστικά ξεκίνησε από οφσάιντ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ομάδα του Ιωάννη Ταουσιάνη να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας!!!
Η «Καλαμάτα», οφείλουμε να πούμε πως έχοντας για δεύτερο παιχνίδι τον Λεωνίδα Μπίλη στο «τιμόνι», εχθές είχε πρωτίστως αυτοπεποίθηση! Η «Μαύρη Θύελλα» πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, έπαιξε πιο δυνατά και γρήγορα, πιο μαχητικά, διεκδίκησε με πιο aggressive τακτική και είχε μεγαλύτερη κατοχή απέναντι στον Αιολικό που μπορεί να έχει δομηθεί για υψηλούς στόχους, εχθές όμως δεν ανταποκρίθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διεκδικεί.
Η παρουσία των δυο επιθετικών Αθανασόπουλου, Παναγιωτόπουλου στο σχήμα δεν έμεινε απαρατήρητη, αντιθέτως απέφερε μια καλή συνεργασία κι εκτός από το γκολ του πρώτου στο 15λεπτο του α΄ ημιχρόνου, αρκετές ακόμη καλές ενέργειες που με λίγη περισσότερη προσοχή ίσως να είχαν μετουσιωθεί σε γκολ.

Στο α΄ ημίχρονο, η «Καλαμάτα» ήταν αυτή που είχε την κατοχή και την επιθετική διάθεση, με αποκορύφωμα το γκολ του Αθανασόπουλου, κι αν δεν επενέβαινε ο ρέφερι με την απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι στον Αιολικό -σε μια φάση που θα είχε τελειώσει δίχως προβλήματα με την υπόδειξη μιας κίτρινης - ίσως να μιλούσαμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα! Η ισοφάριση (1-1) από τον Κριπιντήρη παρέτεινε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και άλλαξε πλέον το ρου του παιχνιδιού… Οι διαπληκτισμοί, ο εκνευρισμός η διαμαρτυρόμενη κερκίδα συμπληρώνουν το σκηνικό, και στην επανάληψη του αγώνα είχαν τον αντίκτυπό τους. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν διαρκώς …πεσμένοι στο έδαφος προκαλώντας και καθυστερήσεις.
Στην επανάληψη η «Καλαμάτα» αγωνιζόταν πλέον με δέκα παίκτες, με τον Λεωνίδα Μπίλη να ρίχνει στο μάχη τους Δούμουρα και Λίπι που πέρασαν στη θέση των Γαλανόπουλου και Καραλή, ενώ λίγο μετά το 70΄ την πρώτη του εμφάνιση έκανε και ο Ρήγας, παίρνοντας τη θέση του Κωνσταντινίδη.
Σε ένα παιχνίδι κέντρου και με το αριθμητικό ντισαβαντάζ η «Καλαμάτα» έκανε ορισμένες καλές ενέργειες, όπως βεβαίως και ο Αιολικός που με Ιορδανίδη, κάποιες καλές στιγμές από Σιμώση και Κέρι βρέθηκε σε θέση να απειλήσει σπαταλώντας τις λίγες αυτές ευκαιρίες χωρίς ουσία. Δέκα περίπου λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο κ. Περράκης απέβαλε τον Παπαζούδη και πλέον οι δυο ομάδες έπαιζαν με 10 παίκτες. Η «Καλαμάτα» συνέχισε να πιέζει στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με τον Παναγιωτόπουλο και τον Κερμενίδη, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τις όποιες ευκαιρίες της σε γκολ!
Μετά το τελευταίο σφύριγμα, ορισμένοι παίκτες και δυο ομάδων διαμαρτυρήθηκαν στον ρέφερι, φεύγοντας αρκετά εκνευρισμένοι δίχως όμως περαιτέρω αντιδράσεις και προβλήματα για τα αποδυτήρια…

Ράλλης: «Δεν κάνω κανένα σχόλιο
για τη διαιτησία, είδατε όλοι τι έγινε!!!»
Το ποτήρι ξεχείλισε… αυτό αισθάνθηκε κάθε φίλαθλος της ομάδας με το χθεσινό 1-1 με τον Αιολικό δια χειρός και φαντασίας Περράκη, πόσο μάλλον ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Ράλλης οποίος είπε και ξαναείπε πως η ομάδα έχει «μέταλλο», ζήτησε τον κόσμο στο πλευρό της, ενώ τόνισε πως δηλώσεις για την διαιτησία δεν κάνει αλλά όλοι είδαν τη έγινε…

Πρωτίστως ο πρόεδρος της «Καλαμάτας» συνεχάρη παίκτες και προπονητή και τιμ για την εμφάνιση και εν συνεχεία προέβη στην εξής δήλωση: «Η προσπάθεια που γίνεται είναι φανερή και δεν θα την δυναμιτίσει κανένας… Δεν κάνω δηλώσεις, ούτε σχόλια για την διαιτησία, ο καθένας ήταν στο γήπεδο και είδε και πιο καλά απ’ όλους μας είδαν και οι κάμερες. Δεν θα πω τίποτε….
Η «Καλαμάτα» έχει τέτοιο μέταλλο που δεν υπάρχει περίπτωση να τη σταματήσει κανένας, δεν θα της κάνει κανένας κάτι που θα είναι κακό! Ό,τι γίνεται θα το βρίσκουν μπροστά τους… Όχι με βία, όχι με απειλές, αλλά θα το βρίσκουν μπροστά τους!
Η προσπάθεια θα ’ναι ειλικρινής και πάντα θα τους διαψεύδει όπως είδατε και σήμερα (σ.σ. χθές). Δεν θέλω τίποτε να πω για την διαιτησία, ήταν αυτή που είδατε όλοι, την αφήνω στα σχόλια αυτών που είναι αρμόδιοι και σε αυτούς που έχουν ή δεν έχουν την διάθεση να κάνουν το καθήκον τους!
Σας λέω και πάλι πως για την διαιτησία δεν κάνω κανένα σχόλιο, αλλά… ο καθένας είδε και θα δει το βράδυ στην τηλεόραση πως ήρθε αυτό το ισόπαλο αποτέλεσμα! Δηλώσεις για τη διαιτησία δεν κάνω, είδατε όλοι τι έγινε… Δεν γίνεται!!! Χάνουμε θέλετε με φτηνά γκολ, χάνουμε με κάποια λάθος προσπάθεια, με αυτά που βλέπετε εν πάση περιπτώσει η «Καλαμάτα» θα πάει μέχρι το τέλος δυνατά! Θα ζητήσω κι απ’ τα παιδιά να βοηθήσουν όσο μπορούν και πιστεύω ότι έχουν και τη διάθεση και τις δυνατότητες.»
Τρίτο παιχνίδι με πέναλτι, κάτι παύει να θυμίζει απλή … σύμπτωση. Ο Ράλλης επανέλαβε ξανά: «Η στάση μου είναι συγκεκριμένη δεν θέλω να σχολιάζω… είδατε τι έγινε! Τι κίνηση να γίνει; Η κίνηση είναι σε κάθε επίπεδο νόμιμη και παντός αρμοδίου. Το βίντεο το βλέπουν όλοι, υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας θα τα δουν αυτά και θα κάνουν το καθήκον τους… πιστεύω!
Δεν μπορώ να τσακώνομαι… εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην μας δημιουργούν προβλήματα. Το λέω ρητά δεν κάνω κανένα σχόλιο για τη διαιτησία, είδατε όλοι τι έγινε, μη με βάζετε σε άλλους πειρασμούς σας παρακαλώ!»

«Να κερδίσουμε τον κόσμο…
να φωνάξει πάλι «Μαύρη Θύελλα»…»
«Η «Καλαμάτα» έχει μέταλλο, θα συνεχίσει την πορεία της, ο στόχος είναι ίδιος! Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα τα οποία είδατε πως ήρθαν, θεωρώ από οτιδήποτε άλλο εκτός από τις ικανότητες. Πιστεύω ότι η ομάδα αυτή θα πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος, παρά όλες τις σκληρές και δύσκολες συνθήκες.  Το λέω πολλές φορές για να γίνει κατανοητό από τον κόσμο! Θέλω τους φίλους μας κοντά. Εάν δεν θέλουν δεν έχει καμία σημασία, εμείς θα τους κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να τους φέρουμε στο γήπεδο», είπε ο Γιώργος Ράλλης και επανέλαβε: «Η «Καλαμάτα» έχει διάθεση, θέληση, έχει διοίκηση, είναι 6η χρονιά στην ομάδα, ότι μπορεί κάνει και παρακαλώ εάν θέλετε βοηθήστε, εάν δεν θέλετε δεν με ενδιαφέρει… δεν έχω κάτι παραπάνω να σας δώσω!
Η ομάδα είναι αυτή, το λέω ειλικρινά και πραγματικά θέλουμε τον κόσμο δίπλας μας και πιστεύω θα τον κερδίσουμε. Τον ευχαριστούμε που μας στηρίζει, όσοι μας στηρίζουν, αλλά κι αυτοί που απέχουν ή δεν έρχονται θέλουμε να τους κερδίσουμε και να έρθουν, πραγματικά δικαιωματικά… Θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε να έρθουν στο γήπεδο και να φωνάξουν πάλι «Μαύρη Θύελλα»..
Περίπου 400 θεατές βρέθηκαν εχθές στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, καθώς επίσης 30 περίπου φίλοι του Αιολικού, παρόλα αυτά τα εισιτήρια που κόπηκαν δεν ξεπερνούν τα 180!!! Για τα λίγα εισιτήρια, είπε: «Δεν είναι η πίκρα μου τόσο αυτή, γιατί θέλετε η ώρα, θέλετε επειδή είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα δεν ήρθε πολύς κόσμος στο γήπεδο… ζητάω τη στήριξη απ’ όλους για να την κερδίσω, όχι να την κλέψω ούτε να μπερδέψω!!! Τη ζητάω δικαιωματικά, για να την κερδίσω. Αν τους αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζουμε, η διάθεση, η προσπάθεια έρχονται… Η ομάδα θα προσπαθήσει να τους κερδίσει!»

● Να σημειωθεί πως, ανάμεσά στους φιλάθλους ήταν και ο 43χρονος τέως προπονητής των Παναθηναϊκού, Πλατανιά, ΠΑΣ Γιάννινα, «Καλαμάτας» (U18), ΑΕΚ (U18), Ολυμπιακό (U21) και Πανιώνιο, Γιάννης Χριστόπουλος, μαζί του ήταν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Αποστόλης Νίκας... Στην κερκίδα ήταν επίσης ο μέχρι πρότινος κόουτς Κώστας Κλάδης.


Φάσεις - γκολ
5΄ το σουτ του Τορεζάνι λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι
15΄ σέντρα του Κερμενίδη από αριστερά, ο Αθανασόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0 την «Μαύρη Θύελλα»
28΄ ο Τορεζάνι πάσα από δεξιά στον Παναγιωτόπουλο, ο τελευταίος σούταρε μόλις άουτ
35΄ σουτ του Γάλα από πλάγια θέση πέρασε άουτ
42΄πέναλτι υπέρ του Αιολικού έδωσε ο κ. Περράκης και απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ίλιεφ, για μαρκάρισμα στον Σίμωση. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κριπιντήρης και κερδίζοντας τον Θωμά έκανε το 1-1, υπό έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων
76΄ φάουλ του Τορεζάνι, η μπάλα βρήκε στο τοίχος και έφυγε σε κόρνερ
80΄ δεύτερη κίτρινη στον Παπαζούδης που πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια
87΄ άουτ το σουτ του Κέρι
88΄ κεφαλιά Δούμουρα άουτ

● Διαιτησία: Περράκης, Πασπάτης και Αραβίδης (ΣΔΠ Αθηνών).
Κόκκινες κάρτες: Ίλιεφ (42΄) - Παπαζούδης (86΄- δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες κάρτες: (22΄) Καραλής, Γαλανόπουλος (45΄) - Μπακάλης (37΄) Σίμωσης (60΄), Ιορδανίδης (75΄).
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ» (Λεωνίδας Μπίλης): Θωμάς, Γαλανόπουλος (46΄ Λίπι), Καραλής (46΄ Δούμουρας), Ιλιεφ, Καλαγκάνης, Τσιμικλής, Τορεζάνι, Κωνσταντινίδης (73΄ Ρήγας), Παναγιωτόπουλος, Κερμενίδης, Αθανασόπουλος.
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Ιωάννης Ταουσιάνης): Πουρής, Γάλας, Λίμα (65΄ Λάλας), Μπακάλης, Παπαζούδης, Κριπιντίρης, Ιορδανίδης, Μίχος (27΄ Μίχος), Σίμωσης, Μανουσάκης, Κέρι.


Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου