Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ 3-0 ΣΕΤ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Η «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80»

Πρόκριση σε ρυθμούς … ρελαντί!

ΣΧΕΔΟΝ σε ρυθμούς προπόνησης - εάν εξαιρέσουμε το 2ο σετ - κέρδισαν εχθές οι «λύκοι» την Ολυμπιάδα, αποκλείοντας την από τη συνέχεια του θεσμού του Κυπέλλου Βόλεϊ Ελλάδος.
Αφού απέκλεισε τον συντοπίτη Ακρίτα από την πρώτη στροφή, η «Καλαμάτα ’80» χθες παίζοντας στην έδρα της - παρουσία λιγοστού κόσμου και λόγω καθημερινής- απέκλεισε και την Ολυμπιάδα και αναμένεται την σημερινή κλήρωση στην ΕΟΠΕ προκειμένου να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της.
Στο πλαίσιο πάντως του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, στον α΄ γύρο η «Καλαμάτα ’80» είχε χάσει από την Ολυμπιάδα στην έδρα της, τον περασμένο Νοέμβριο με 3-2 σετ (17-25,25-27,25-20,25-19,15-9) και την οποία θα αντιμετωπίσει ξανά στις 13 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής με στόχο μια δεύτερη (μετά το κύπελλο) ρεβάνς!
Στα του αγώνα, η διαφορά δυναμικής ήταν φανερή με την «Καλαμάτα ’80» να παρασύρεται ειδικά στο β΄ σετ από το παιχνίδι των αντιπάλων, χάνοντας τα «πατήματά» της δίνοντάς τους την ευκαιρία να διεκδικήσουν το σετ, στα κρίσιμα σημεία όμως ήταν συνεπής και δεν επέτρεψε στην Ολυμπιάδα να απολαύσει για δεύτερη φορά (αυτή την αγωνιστική σεζόν) τη χαρά της νίκης!
Το πρώτο σετ υστέρησε σε δράση και σασπένς, κάτι που είχε από τη μέση (19-15) μέχρι το τέλος το δεύτερο όπου οι Καλαματιανοί δυσκόλεψαν τους εαυτούς τους αφήνοντας στην Ολυμπιάδα τα περιθώρια να μειώσει τη διαφορά ισοφαρίζοντας τέσσερις φορές (22-22, 24-24, 25-25 και 26-26) διεκδικώντας την ανατροπή!
Στο τρίτο σετ, όμως η ομάδα του Χρήστου Δημητρακόπουλου έπαιξε περισσότερο συγκεντρωμένα, απέφυγε τα λάθη και κέρδισε πήρε την νίκη πρόκριση με 3-0 σετ και 25-17. Μάλιστα προς το τέλους του τρίτου σετ, ο Δημητρακόπουλος έριξε στη «μάχη» και τους μικρούς Γρ. και Π. Σκαρτσίλη και τον Χ. Βλάσση που πέρασαν στη θέση των Παναγιώτη Κακαλέτρη, Βαγγέλη Ντάκουρη και Στέφανου Μάνα.

Η εξέλιξη του αγώνα
Ο Χρ. Δημητρακόπουλος έριξε στη μάχη τους Δήμο Μπουσούνη, Νίκο Μανιατέα, Παναγιώτη Κακαλέτρη, Βαγγέλη Ντάκουρη, Φροίξο Κωτσάκη και λίμπερο τον Διαμαντή Εξαρχέα, ενώ ο Θ. Δαρρείος μην έχοντας και πολλές επιλογές στον πάγκο χρησιμοποίησε τους Φιλίππου, Χασάπη, Χριστόπουλο, Παπαεμμανουήλ, Ντόντη, Δημητσάνο (πάσα), Μάρκου και λίμπερο τον Κοζή.
Το παιχνίδι δεν είχε έντονο ρυθμό στο πρώτο σετ που τελείωσε σχετικά γρήγορα. Ειδικά μετά το 17-10 οι «λύκοι» μη συναντώντας πια άλλη αντίσταση κράτησαν τη διαφορά και έφτασαν δίχως πρόβλημα στο 25-12 και το 1-0.
Με τον χαλαρό ρυθμό του αντιπάλου να ρίχνει τις ταχύτητες και για τους «λύκους» στην αρχή του β΄ σετ, προκλήθηκε μια γενική χαλάρωση.
Η «Καλαμάτα ’80» συνέχισε με την ίδια σύνθεση όπως, αρχικά, και η Ολυμπιάδα. Το σκορ πήγε γρήγορα στο 4-1. Ο Φιλίππου μείωσε σε 5-3. Απανωτά λάθη Φιλίππου και Χριστόπουλου με τον τελευταίο σε ωραίο πρώτο χρόνο μείωσε σε 11-5. Η προβληματική πάσα οδήγησε στην αλλαγή του Δημητσάνου με τον Βαλουξή, που φάνηκε να λειτουργεί καλύτερα για την Ολυμπιάδα.
Ένα πόντο έδωσε, κι έναν πόντο πήρε ο αρχηγός Δήμος Μπουσούνης σε ένα μπλοκ άουτ στον Παπαεμμανουήλ και μια έξυπνη κίνηση στη δεύτερη μπαλιά αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους του για το 11-6 και 12-6.ο Ντάκουρης ανέβασε το σκορ στο 16-8, ένα αμυντικό λάθος του τελευταίου (πολύ ψηλή υποδοχή) εκμεταλλεύτηκε ο Φιλίππου (16-11).
Νοκ άουτ τον Αυγερό έβγαλε ο Ντάκουρης για το 17-13 με τον Κωτσάκη να σημαδεύει λίγο αργότερα βαθιά στο κενό της άμυνας των Πατρινών για το 18-14. Ο Μανιατέας εξουδετέρωσε τον Βαλουξή (20-16). Ο Φιλίππου στη κόντρα για το 21-18 κι ένα μπλοκ του Χριστόπουλου στον Ντάκουρη μείωσαν σε 21-19 για να ισοφαρίσουν οι Πατρινοί από το πουθενά  σε 22-22 διαβάζοντας σωστά την ψυχολογία των «λύκων» οδηγώντας τους σε λάθη. Μπλοκ του Μπουσούνη στον Χριστόπουλο για το 23-22, ο Φιλίππου πάτσισε σε 24-24 και 25-25. Ο Μανιατέας σημάδεψε στην κενή ευθεία για το 25-25 ο οποίος με σερβίς πήρε τον άσο της νίκης για το 28-26.
Στο τρίτο σετ οι δυο ομάδες ήσαν κοντά στην αρχή (2-2, 4-4) μέχρι 5ο το 4-6 από όπου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά με +3 (5-8) κάτι που ο Μάνα δεν άφησε να συνεχιστεί με ένα σταθερό μπλοκ στον ανερχόμενο σε πρώτο χρόνο Χριστόπουλο ισοφαρίζοντας σε 8-8, κι ένα μπλοκ του Μανιατεά στον Παπαεμμανουήλ για το 10-9, που «έγραψε» και το 13-10.  Με Ντάκουρη το σκορ στο 12-9 και στο +5 με τον Μανιατέα να ξεγελά το μπλοκ των αντιπάλων με ωραίο πλασέ (15-10).  Ο Φιλίππου σημάδεψε στη μικρή διαγώνιο μειώνοντας σε 17-13. Ο Κωτσάκης ξέφυγε από το μπλοκ του Παπαεμμανουήλ για το 19-16.  Μπλοκ άουτ του Αυγερού στον Ντάκουρη για το 21-17. Από το σημείο αυτό ο Δημητρακόπουλος έριξε στη μάχη και τους μικρούς Γ. και Π. Σκαρτσίλη και τον Βλάσση. Το σετ έκλεισε με σερί στο σέρβις του νεαρού Π. Σκαρτσίλη και μάλιστα με άσο (σε λάθος υποδοχή του Παπαεμμανουήλ) σε 25-17 και 3-0 σετ.
● Διαιτησία: Παν. Χανδρινός, Κων. Σαραβελάκης.
Σημειωτής: Βενετία Λιακουνάκου.
Τα σετ: 25-12 28-26, 25-17
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80» (Χρ. Δημητρακόπουλος): Μπουσούνης, Μανιατέας, Κωτσάκης, Ντάκουρης, Μάνα, Κακαλέτρης, Εξαρχέας (λ)/ Αποστολόπουλος, Π. Σκαρτσίλης, Βλάσσης, Χανδρινός, Σκαρτσίλης Γ.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Θ. Δαρρείος): Χριστόπουλος, Χασάπης, Παπαεμμανουήλ, Βαλουξής, Ντόνης, Φιλίππου, Κόζης (λ)/ Μάρκου, Δημητσιάνος, Αυγερός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου