Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με τρεις αθλήτριες και στόχο μια
καλή εμφάνιση στο «3o Elegant Cup»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΕΤΑ: «ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΜΙΤΙΝΓΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΒΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ» 

ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ τουρνουά ανοίγει η σεζόν για τον Ρυθμικό Όμιλο Καλαμάτας, με την προπονήτρια Χριστίνα Μανέτα και την τεχνική σύμβουλο Έφη Φωτενάκη να αισιοδοξούν σε ποδαρικό με το δεξί!
Στο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής που γίνεται ετησίως στην πόλη μας, ο Όμιλος προσκλήθηκε και θα λάβει μέρος φέτος για πρώτη φορά. Πρόκειται για μια υψηλών απαιτήσεων διοργάνωση, στην οποία στόχος του ΡΟΚ και των τριών αθλητριών του με τις οποίες θα λάβει μέρος είναι πρωτίστως μια πολύ καλή εμφάνιση.
Αυτός είναι ο στόχος του Ρ.Ο.Κ. με δεδομένο πως «το αγωνιστικό επίπεδο δεν είναι ακόμη πολύ υψηλό λόγω του προπονητικού ωραρίου μας αλλά και ο χώρος που έχουμε δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ώστε να επιτευχθεί.» Εξήγησε στη «Φ» η Χριστίνα Μανέτα διευκρινίζοντας πως μια καλή εμφάνιση στο Διεθνές τουρνουά της Καλαμάτας θα είναι κατ’ ουσίαν ένα επιτυχές αποτέλεσμα πρώτον διότι ουσιαστικά είναι ο πρώτος αγωνιστικός σταθμός της χρονιάς και δεύτερον ένα διεθνές Μίτινγκ με συμμετέχουσες πολύ πιο έμπειρες αθλήτριες, με αρκετές παραστάσεις στο ενεργητικό τους.
«Το μίτινγκ για εμάς είναι μια πρόβα για το Πανελλήνιο. Δεν απαιτώ από τα παιδιά να κάνουν «τρελά» πράγματα. Αλλά αυτό που μπορούν και να έχουμε μια καλή εμφάνιση.
Είναι μια ευκαιρία να μας γνωρίσουν και οι κριτές, γιατί κατά πλειοψηφία θα είναι έλληνες κριτές κι όχι ξένοι. Θα μας γνωρίσουν, και τα παιδιά μας, ώστε στο πανελλήνιο να ξέρουν εάν παρουσιαστούν καλύτερες ή χειρότερες! Δεν θα πάμε εκεί για να μας γνωρίσουν και να μην έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα!»

Σήμερα αρχίζουν την προσπάθειά τους
οι τρεις γυμνάστριες του ΡΟΚ
Στη 3η Διεθνή Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής που ξεκινά σήμερα με το αγωνιστικό πρόγραμμα ο Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας θα δώσει το «παρών», με τρεις αθλήτριές του στις κατηγορίες Παγκορασίδων και Κορασίδων.
Σε ελεύθερο πρόγραμμα και στεφάνι θα αγωνιστεί η Ιωάννα Τζόρβα, σε ελεύθερο πρόγραμμα η Σταματίνα Κυριακίδη, και οι δυο αθλήτριες αγωνίζονται στη κατηγορία των Παγκορασίδων, ενώ στην κατηγορία των Κορασίδων (hopes) θα αγωνιστεί η Σταματίνα Πετρόγιαννη, σε μπάλα και στεφάνι.
Για τις αθλήτριες της, μίλησε στη «Φ» η προπονήτρια Χριστίνα Μανέτα εκφράζοντας πίστη στις ικανότητές τους σήμερα και στο μέλλον…
● Η 11χρονη Σταματίνα Πετρόγιαννη: «Η Ίνα, όπως τη φωνάζουμε εμείς, ξεκίνησε πριν τρία χρόνια κι ήταν ένα παιδί που έλεγες «αποκλείεται να κάνει αυτό το παιδί Ρυθμική!» κι έχει καταφέρει πάρα πολλά.
Μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, έχει πολλή θέληση κι αυτό φαίνεται κάθε μέρα στην προπόνηση και στα προγράμματά της. Έχει πολύ μυαλό, είναι συγκεντρωμένο παιδί και μπορεί να φτάσει ψηλά αρκεί να το πιστέψει και η ίδια…»
● Η 10χρονη Ιωάννα Τζόρβα: «Είναι στην κατηγορία Παγκορασίδων 2ης χρονιάς και έρχεται από την Κυπαρισσία. Στην ουσία φέτος το γνωρίσουμε αυτό το παιδί, αλλά γνωρίζω πως έχει ξεκινήσει από 3 χρονών. Έχει πάρα πολύ καλές βάσεις κι έχει δουλέψει πάρα πολύ σωστά με την προπονήτρια που είχε στο παρελθόν. Είναι ένα παιδί που πιστεύω  ότι μπορεί να πάρει πάρα πολύ ψηλά… Για να μην υπερβάλω λέγοντας πως μπορεί να πάει και στην Εθνική! Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, γιατί δυστυχώς παίζοντα και «παιχνίδια», αλλά είναι ένα παιδί με πάρα πολλές δυνατότητες. Ελπίζουμε να το δουν και οι ανώτεροι…»
● Η 8χρονη Σταματίνα Κυριακίδη: «Είναι στην κατηγορία 1ης χρονιάς Παγκορασίδων και είναι η δεύτερη χρονιά που κάνει Ρυθμική. Στην ουσία τώρα μαθαίνει τι είναι αγώνες και τι είναι Ρυθμική, έχει πολλά προσόντα, απλά θέλει πολλή δουλειά. Κι αυτή όμως με θέληση μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.» είπε και κατέληξε: «Οι τρεις αθλήτριες μαζί και με όσα παιδιά δεν αγωνίζονται τώρα λόγω τραυματισμών, ιώσεων που είναι σε έξαρση, εάν είχαμε τον κατάλληλο χώρο κυρίως, για να δουλέψουμε όπως πρέπει, θα είχαμε πολλή δυνατή ομάδα και θα μπορούσαμε να παίζουμε και στα μετάλλια και στα ομαδικά όχι μόνο στα ατομικά.
Δυστυχώς όμως δεν τα έχουμε όλα όσα χρειάζονται. Ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε όσα πρέπει…»

Η ελληνική Ρυθμική έχει ποιότητα…
Η Ελληνική Ρυθμική έχει ποιότητα και σύμφωνα με την Χριστίνα Μάνετα αξίζει μια καλύτερη θέση στο αθλητικό πάνελ.
Οι συγκυρίες θέλουν στο φετινό «3o Elegant Cup» τις ελληνικές σημαίες περισσότερες από τις ξένες, κι αυτό σαφώς δίνει χαρακτήρα κα ταυτότητα διαφορετική από το παρελθόν στην φετινή διοργάνωση, όταν στα τουρνουά η παρουσία των ξένων χωρών ήταν σαφώς μεγαλύτερη αλλά και κυρίαρχη στα μετάλλια που απονέμονταν.
Η παρουσία περισσότερων ελληνικών ομάδων σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την ποιότητα του Τουρνουά κατά τη γνώμη της νυν προπονήτριας και παλιάς αθλήτριας Χριστίνας Μανέτα. Η ίδια χαρακτηρίζει ταλαντούχα και ποιοτική την Ελλάδα της Ρυθμικής Γυμναστικής, τονίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη στήριξη από την πολιτεία και τους φορείς στον παραμελημένο τα τελευταία χρόνια, αθλητικό χώρο…
«Η Ελλάδα έχει πολύ καλά παιδιά και εάν αλλάξουν κάποια πράγματα από θέματα Ομοσπονδίας και σωματείων, γιατί όλα παίζουν ρόλο, μπορούμε πάλι να ανεβάσουμε το επίπεδο.
Δυστυχώς με την κρίση, τα οικονομικά προβλήματα και όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, το άθλημά μας το αφήνουν πολύ πίσω… δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα. Ελπίζω να αλλάξει αυτό με τον καιρό. Να ξαναγίνει πάλι η Ρυθμική που ξέραμε μέχρι το 2004. Γιατί από τότε έχει «φύγει» από τον «χάρτη» στην Ελλάδα!
Μάλιστα, κοινός στόχος της νέας γενιάς προπονητριών, παλιών αθλητριών, είναι η αναγέννηση της Ρυθμικής στη χώρα μας και η ανάκτηση της χαμένης αίγλης… «Ένα κοινό στόχο για τον οποίο προσπαθούμε όλες οι νέες προπονήτριες, κυρίως παλιές αθλήτριες, είναι να κεντρίσουμε ξανά το ενδιαφέρον του κόσμου. Γι’ αυτό και όλα τα κορίτσια από την Ολυμπιάδα του 2000 τρέχουν κι αγωνίζονται για να το αναδείξουν περισσότερο, ώστε να ξανά «ανθίσει»!

140 παιδιά αριθμούν αγωνιστικό
και προαγωνιστικό τμήμα
Η ενασχόληση νέων κοριτσιών με το άθλημα της Ρυθμικής παρουσιάζει αυξητική τάση όπως , η αύξηση αθλητριών στους «κόλπους» του Ρ.Ο.Κ. αποτελεί απόδειξη. Στον σύλλογο που πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του, η προσέλευση αθλητριών όλο και αυξάνεται.
«Δόξα το Θεό φέτος είμαστε πολύ καλύτερα απ’ ότι το πέρυσι και αγωνιστικά και φυτωρίων. Τα παιδιά μας είναι 140. Έχουμε ένα πρωταγωνιστικό τμήμα 15 παιδιών, που ετοιμάζονται για την επομένη χρονιά για αγώνες (10 παιδιά από Καλαμάτα και 5 από Αρφαρά) και το αγωνιστικό μας τμήματα φέτος αποτελείται από 8 καλαματιανά παιδιά και ένα παιδί που έρχεται από τα Αρφαρά.
Ελπίζουμε αυτά τα παιδιά να αντέξουν, γιατί δυστυχώς αυτό το άθλημα είναι δύσκολο και να συνεχίσουν την πορεία μας και να έχουμε κάθε χρόνο άνοδο.»
Όσο για τις φετινές υποχρεώσεις των αθλητριών του ΡΟΚ, είναι αρκετές καθώς ήδη στο καλεντάρι της προπονήτριας Χριστίνας Μανέτα και της τεχνικού Συμβούλου Έφης Φωτεινάκη ήδη έχουν συμπεριληφθεί τρεις αρκετά απαιτητικοί αγώνες.
«Ανοίγουμε τον αγωνιστικό μας τομέα με την διεθνή συνάντηση που γίνεται το σαββατοκύριακο και προσδοκούμε να έχουμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Ακολουθεί, τον Μάιο, το Πανελλήνιο Παγκορασίδων-Κορασίδων στη Πάτρα, είναι η α΄ φάση και η β΄ φάση στην Αθήνα οι Κορασίδων και 14-15 Ιουνίου οι Παγκορασίδες.
Έχουμε και τον Μάρτιο έναν αγώνα στην κατηγορία των Νεανίδων, αλλά λόγω τραυματισμών δεν ξέρουμε εάν θα πάρουμε μέρος.»


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου