Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Σπανός και Βλαχόπουλος εκπροσώπησαν την BlueLine Sailing Team στις βραβεύσεις της Ε.Ο.Ε.

ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ -ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ … ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!




12 ΧΡΟΝΙΑ στην κορυφή συμπλήρωσε φέτος η ιστιοπλοϊκή ομάδα της πόλης μας και συγκεκριμένα του Ναυταθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αίολος», BlueLine Sailing Team.
Το περασμένο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, η τελετή απονομής βραβείων στις καλύτερες ιστιοπλοϊκές ομάδες της χώρας, που κατάφεραν να είναι πρώτες στην ετήσια κατάταξη (Ranking List) της περιφέρειάς τους, από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.
Στην κορυφή της Πελοποννήσου για 12 χρόνια βρίσκεται η μαχητική BlueLine Sailing Team…
Τα μπλόκα ωστόσο και οι μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα, στάθηκαν εμπόδιο για την μετακίνηση των καλαματιανών ιστιοπλόων στην πρόσφατη τελετή βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα κι έτσι «…μετά από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο 1ο σκαλί του βάθρου στην απονομή της ετήσιας γενικής κατάταξης, η ομάδα μας νικήθηκε από αντίπαλο άνευ προηγουμένου... τους Έλληνες αγρότες!! Έτσι για πρώτη φορά η ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό προορισμό της!
Φυσικά η ομάδα μας εκπροσωπήθηκε από δυο μέλη της που ζουν μόνιμα στην Αθήνα. Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Σπανό και τον Γιώργο Βλαχόπουλο (γνωστό ως Βλαχάμπα)», ανέφερε ο κυβερνήτης της ομάδας Γιώργος Δρακόπουλος!
Για την ιστορία να πούμε πως Το Ranking List έχει ως σκοπό να αναδεικνύει της καλύτερες ιστιοπλοϊκές ομάδες της Ελλάδας όχι μόνο μέσα από τις νίκες τους στην αγωνιστική τους δράση αλλά και από τη δραστηριότητά τους σε συνδυασμό με τις επιδόσεις στα μεγάλα ιστιοπλοϊκά event της Ελλάδος, δεδομένου ότι πέρα από τις υψηλές επιδόσεις, οι μεγάλες ομάδες χρειάζεται να έχουν και ιδιαίτερα υψηλό οργανωτικό επίπεδο.


Για την περιφέρεια Νοτίου Πελοποννήσου στα αγωνιστικά σκάφη ORCinternational η ομάδα της Καλαμάτας BlueLine Free Motion (Ν.Α.Σ.Καλαμάτας ''ΑΙΟΛΟΣ''), με χορηγούς το γυμναστήριο της πόλης Free Motion Kalamata , τα Super Markets Σιψάς, τη Magic Marine Hellas - One Design Specialists και υποστηρικτές τους StarSigns, Λαλάκος και Strofades Group, ολοκλήρωσε το 2015 πετυχαίνοντας 14 πρώτες θέσεις σε 19 αγώνες που έλαβε μέρος και βρέθηκε στην κορυφή για 12η χρονιά από το 2003 μέχρι σήμερα.
Η επίδοση αυτή φέρνει την καλαματιανή ομάδα στα στατιστικά επίδοσης σκαφών του 2015, της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης, στην 4η θέση μεταξύ των 700 σκαφών του Ελληνικού στόλου που αγωνίστηκαν τη χρονιά που πέρασε, με ποσοστό 74% να κατακτά την 1η θέση σε αγώνα που συμμετέχει.
Επιπλέον η BlueLine Sailing Team κατέκτησε για μια ακόμα χρονιά την 1η θέση της Περιφέρειας Νοτίου Πελοποννήσου με 2ο το Don Quixote IV του Ν.Α.Σ. Καλαμάτας ''Αίολος''.
Το πλήρωμα της Καλαματιανής ομάδας για τους αγώνες της σεζόν 2015, με κυβερνήτη τον εκπαιδευτή του «Αιόλου» Γιώργο Δρακόπουλο αποτέλεσαν οι μαθητές των αγωνιστικών τμημάτων της Σχολής

Ιστιοπλοΐας του Ναυταθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αίολος», Ανδριανόπουλο Βαγγέλη, Σιψά Ιωάννα, Πατσαμάνη Γιάννη, Χρυσομάλλη Ντίνο, Δελικούρα Έφη, Σπανό Παναγιώτη, Χανδρινού Μάρσια, Λουκάτο Χρήστο, Σμέρλα Μάρθα, Καντζιλιέρη Χριστίνα και Αλιφέρη Πολύβιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου