Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ο ΑΟ «Καλαμάτα 80» προβάρει και φέτος τον τίτλο του φαβορί!

  • ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ (13/11) Ο ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
  • ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΡΟΓΩΝΑΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

ΟΜΑΔΑ με παράδοση στο μπάσκετ και ειδικά στον αναπτυξιακό τομέα, όπου οι συνεχείς επιτυχίες και διακρίσεις της αποδεικνύουν τη μεθοδική και προσεγμένη δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο του ΑΟ «Καλαμάτα 80». Οι επιτυχίες, όμως, δεν περιορίζονται στα λεγόμενα «μικρά» πρωταθλήματα, αντιθέτως επεκτείνονται και στα «μεγάλα» όπου ο Αλέξης Κορογώνας και οι «λύκοι» του προβάρουν και φέτος τον τίτλο του φαβορί για την Α΄ Κατηγορία μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.!
Με δυνατές προσθήκες για ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, πάντοτε στηριζόμενοι στα νέα παιδία, αλλά με βασική προϋπόθεση την διάρκεια στο παιχνίδι και την συγκέντρωση όλων στο στόχο που δεν είναι άλλος από μια πρωταγωνιστική θέση, ο Αλέξης Κορογώνας και οι παίκτες του μετρούν το χρόνο αντίστροφα για την πρεμιέρα της εντός έδρας πρεμιέρα της 13ης Νοεμβρίου με τον Πελασγό.
Μια περίπου εβδομάδα, λοιπόν, πριν από το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς στη «Φ» μίλησε ο πολυνίκης και εξαίρετος προπονητής μπάσκετ και άνθρωπος, Αλέξης Κορογώνας που ηγείται και φέτος τις προσπάθειες της «Καλαμάτας ’80». Όπως μας είπε αρχικά, η προετοιμασία κύλησε ομαλά και αυτό έγινε και χάρη στην συνεπή προσέλευση των παικτών του στις προπονήσεις «Η παρουσία των παικτών ήταν καλή και σε μεγάλο βαθμό αν υπολογίσουμε τις επαγγελματικές και μαθητικές υποχρεώσεις και βαδίζουμε σιγά σιγά προς το τέλος της, μπαίνοντας σε αγωνιστικούς ρυθμούς και βάζοντας τις τελευταίες πινελιές που χρειάζεται η ομάδα μας για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για την πρεμιέρα.»
Πρόσφατα έγινε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου και οι εντυπώσεις που άφησε στον νεαρό κόουτς ήταν οι εξής: «Θα αρκεστώ να πω ότι δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη κλήρωση, άλλα το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και θα χρειαστεί να έχουμε διάρκεια από την αρχή μέχρι το τέλος!» Όσο για τον πρώτο αντίπαλο είπε: «Πρώτος αντίπαλος για μας είναι εντός έδρας ο Πελασγός Μεγαλόπολης. Μια ομάδα νεοφώτιστη άλλα με έμπειρο προπονητή και παίκτες και ταυτόχρονα επικίνδυνη για εμάς!»

Δυνατές προσθήκες για ένα
ανταγωνιστικό ρόστερ

Φέτος από την «Κ80» αποκτήθηκαν συνολικά έξι παίκτες. Πρόκειται για τους Λύκο Γιάννη, Γιώργο Καραγιαννίδη, Παναγιώτη Αρβανίτη (έχει περάσει άλλη μια χρονιά από την ομάδα) καθώς και τρεις παίκτες που έχουν αναδεχθεί από την ίδια την ομάδα και φέτος επέστρεψαν, οι: Βούλγαρης Γιάννης, Φωτεινάκης Βασίλης και Μαθιόπουλος Γιώργος.
Στον αντίποδα, αποχώρησαν δυο βασικά στελέχη της περσινής σαιζόν οι Γιάννης Καραμπέτσος και Στάθης Αλεξανδρόπουλος (λόγων σπουδών).
Το ρόστερ συμπληρώνουν όσοι ανανέωσαν από πέρυσι και είναι οι: Γεωργουλάκος Γ., Βουγιούκος Δ., Καρούτας Σ., Γκιουρτζίδης Μ., Μεντής Δ., Αναγνωστόπουλος Δ., Φραγγέας Ν., Κοντόπουλος Κ., Κατσαρέας Π. Όσο για τους Μαυροειδή Γ., Μελά Π. και Μπούνα Γ. λόγω των πανελληνίων εξετάσεων δεν ακολουθούν πλήρως τις υποχρεώσεις της ομάδας.
Ερωτηθείς για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του, ο κ. Κορογώνας εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας πιο συγκεκριμένα: «Στη φετινή μεταγραφική περίοδο η διοίκηση έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, βάσει του σχεδιασμού μας, για να είμαστε και φέτος ανταγωνιστικοί και πρωταγωνιστές, όπως κάθε χρόνο άλλωστε» και συνέχισε: «Πιστεύω ότι το φετινό ρόστερ είναι λίγο πιο γεμάτο από πέρυσι και προσθέσαμε παίκτες με εμπειρία πράγμα που μας έλειψε από το περσινό νεανικό ρόστερ (το νεανικότερο σε Μ.Ο στην κατηγορία) και έτσι θεωρώ ότι θα είναι ανταγωνιστικό σε καλό βαθμό.»
Κατά πόσο θα στηριχθεί και θα δώσει περισσότερες ακόμη ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά, εξήγησε πως έτσι κι αλλιώς η ομάδα του διατηρεί πάντα το νεανικό στοιχείο και πάνω σε αυτό χτίζει το μέλλον της. «Το ρόστερ μας γενικά παραμένει νεανικό και την φετινή σεζόν. Η φιλοσοφία του Συλλόγου είναι να στηρίζει τα νέα παιδία μέσα από την αντρική ομάδα, δίνοντάς τους την δυνατότητα όχι μόνο να αγωνιστούν άλλα και να αναδειχθούν και να πρωταγωνιστήσουν. Μάλιστα πέρυσι Γεωργουλάκος, Αλεξανδρόπουλος και Κατσαρέας που είχαν και το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους, απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες και βοήθησαν σημαντικά την ομάδα. Ο Κατσαρέας (16 ετών) ψηφίστηκε και στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε και φέτος στηριζόμενοι στα νέα παιδία…»

Στόχος, όπως κάθε χρόνια,
να είναι πρωταγωνιστές…

Για μια ακόμη σεζόν, η ομάδα του φέρει τον τίτλο του φαβορί χάρη στις συνεχείς επιτυχίες και διακρίσεις της. Όπως είναι λογικό ο πήχης είναι ψηλά όμως ο ηγέτης του πάγκου, δεν υιοθετεί τον όρο, τουλάχιστον προς ώρας, αφήνοντας τον χρόνο να αποδείξει ποιος είναι πραγματικά ο καλύτερος και φαβορί για τον τίτλο!
«Στόχος μας, όπως κάθε χρονιά, είναι να είμαστε πρωταγωνιστές, με ό,τι ρόστερ και να διαθέτουμε και πιστεύω ότι το καταφέραμε και πέρυσι και το ίδιο θέλουμε να πράξουμε και φέτος!
Όσον άφορα στη λέξη «φαβορί», η «Καλαμάτα 80» πάντα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις υποψήφιες πρωταγωνίστριες αλλά δεν υιοθετώ αυτό το «χρησμό» αυτή τη στιγμή…».
Κλείνοντας, μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις και τις προβλέψεις του για το πρωτάθλημα που σύντομα ξεκινά και αναμένεται αρκετά συναρπαστικό… «Το πρωτάθλημα θα είναι δυνατό, ανταγωνιστικό (μικρή διάφορα δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων) και πιστεύω και απρόβλεπτο κατά την διάρκεια του, μιας και για 22 αγωνιστικές είναι δύσκολο για ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος να έχουν σταθερή απόδοση…»




Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου